пʼятниця, 03 лютого 2012 15:28

Популярний ресурс FS.ua не був доступний для користувачів

Популярний ресурс FS.ua не був доступний для користувачів

3 лютого користувачі не змогли зайти на популярний файлообмінний сайт FS.UA, який є аналогом закритого 31 січня і частково відновленого в ніч з 2-го на 3-е лютого порталу EX.UA. На даний момент роботу відновлено.

Поки що жодних офіційних коментарів ні з боку МВС України, ні з боку власників FS.UA не надходило.Можливо, доступ до сайту тимчасово заблокований не з політичних причин.

Нагадаємо, що 31 січня був закритий сайт EX.UA, а обслуговування його домена - заблоковано. Приводом до порушення кримінальної справи за ч. 2 ст. 176 Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за порушення авторського права і суміжних прав, нібито слугували звернення, що надійшли на адресу Міністерства внутрішніх справ України від офіційних представників провідних світових виробників програмного забезпечення - міжнародних корпорацій Adobe Systems Inc., Microsoft Corporation, Graphisoft Inc. і т.д., програмні продукти яких уже довгий час незаконно поширювалися через веб-сайт ЕХ.ua.

Під час обшуків в офісі і дата-центрах веб-ресурсу міліціонери нібито вилучили велику кількість комп'ютерної техніки та мережевого обладнання, в тому числі 200 серверів із загальним обсягом інформації понад 6000 терабайт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хвиля протесту "повалила" сайти КСУ та НБУ

Слідом за цим була зупинена робота популярного файлообмінного ресурсу upload.com.ua. Втім, в МВС спростували інформацію про те, що міністерство має відношення до закриття файлообмінника. Звернемо увагу, що на даний момент на сайті обмінника відбувається автоматичний перехід на ресурс Megogo.net, який пов'язують з власниками EX.ua.

У листопаді 2010 року Американська асоціація звукозапису RIAA віднесла "ЕХ.UA" до 25 найбільшим "піратським" веб-ресурсів світу. За твердженнями зазначеної міжнародної організації, на сайті немає жодного відео-або аудіофайлу, легальність поширення якого підтверджена власником авторських прав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через EX.UA "упав" сайт Партії регіонів

Таке ж викриття недавно відбулося в США, де ФБР припинило функціонування одного з найбільших світових файлообмінників megaupload.com, за допомогою якого поширювалася контрафактна аудіовізуальна продукція і протиправний контент інших категорій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіційний сайт Януковича "ліг" услід за ресурсом МВС

Сайт діяв з 2005 року і займав 13-у позицію в рейтингу найбільших "піратських" інтернет-ресурсів світу.За час його існування власники сайту незаконно заробили близько 175 млн. доларів США, правовласники ж зазнали збитків, які оцінюються в понад півмільярда доларів. У цій справі ФБР видано ордери на арешт 7-ми чоловік. Трьох з них, включаючи організатора, на даний момент заарештовано в Новій Зеландії.

Зараз ви читаєте новину «Популярний ресурс FS.ua не був доступний для користувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути