середа, 19 березня 2008 09:50

Понад 100 учасників безладів у Тибеті здалися

 Властям здалися 105 повстанців, що брали участь у безладах у Лхасі (Тибетський автономний район Китаю - ТАР), де за даними китайської влади, загинули 13 осіб, повідомляє в середу агентство Сіньхуа.

За словами представника місцевого уряду, всі, хто здався владі до 23.00 вівторка (17.00 за київським часом) мали безпосереднє відношення до п"ятничних подій у Лхасі.

"Багато хто з них повернув награбоване під час безладів", - сказав заступник глави уряду ТАР Баема Чилайн.

У суботу учасникам безладів, що почалися 10 березня після розгону владою демонстрації, присвяченої 49-ій річниці повстання у Лхасі, яке закінчилося вигнанням духовного лідера Тибету Далай-лами, було запропоновано здатися владі.

Згідно поширеній інформації, учасникам погромів у Лхасі що прийшли з повинною було обіцяно м"якше розслідування інциденту.

Згідно даним Сіньхуа, частина з-понад 100 "повстанців", що  здалися властям,  взяли участь у безладах практично випадково. За розповідями деяких з них, вони просто почули заклик приєднатися до погрому і вийшли на вулиці.

За попередніми даними, у результаті безладів було завдано збитку щонайменше 373 комерсантам і 32 підприємствам. Збитки, понесені в ході погромів, перевищують 99,1 мільйона юанів (близько 14 мільйонів доларів), повідомляє місцеве управління у справах комерції, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Понад 100 учасників безладів у Тибеті здалися ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути