субота, 29 серпня 2009 10:36

Полтавський пам"ятник Мазепі довів місто до референдуму

Полтавський пам"ятник Мазепі довів місто до референдуму

Полтавський міський голова Андрій Матковський має намір провести дорадчий референдум з вивчення громадської думки щодо встановлення пам"ятника гетьману Івану Мазепі в місті. Про це він заявив в ефірі місцевого каналу.

Як повідомляє прес-служба Полтавської міськради, при цьому Матковський відзначив, що розглядає лист Президента України Віктора Ющенка на адресу мера Полтави, в якому голова держави висловив стурбованість ситуацією зі спорудженням пам"ятника гетьманові, як свідоцтво демократичних засад в державі.

Разом з тим, вважає Матковський, Президент не проінформований про суть питання і "не знає всієї правди". При цьому мер Полтави поклав провину за ситуацію, яка склалася навколо встановлення пам"ятника Мазепі, на обласну державну адміністрацію, яка була замовником будівництва і розпорядником державної субвенції.

Нагадаємо, раніше в листі на адресу Полтавського міського голови Президент України Віктор Ющенко підкреслив, що встановлення в Полтаві пам"ятника Великому гетьману України Мазепі не може ставитися в залежність від особистих смаків конкретних чиновників або партійної тактики. На його думку, це обов"язок міської влади перед общиною і всім українським суспільством.

При цьому голова держави зажадав від Матковського особисто, а також від депутатів міської ради прийняти всі заходи з метою швидкого вирішення цього важливого державного питання.

Також нагадаємо, раніше планувалося, що пам"ятник Мазепі відкриють 27 червня, в день 300-річчя Полтавської битви. Проте депутати Полтавської міськради вирішили перенести дату встановлення пам"ятника на 24 серпня, пояснивши це тим, що очікуються демонстрації проти вшановування пам"яті гетьмана.

Ліга

Зараз ви читаєте новину «Полтавський пам"ятник Мазепі довів місто до референдуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути