пʼятниця, 15 червня 2007 08:59

Половина російських чоловіків умирає від поганого одеколону

Отруєння сурогатним алкоголем є причиною смерті майже половини російських чоловіків працездатного віку. Про це свідчать дані дослідження, які публікує сьогодні британський медичний журнал Lancet, а також газета Guardian.

Доктор Девід Леон з Лондонської школи гігієни і тропічної медицини та група його колег розглянули статистику смертності чоловіків у віці від 25 до 54 років в Іжевську за 2003-2005 роки. Учені поспілкувалися з рідними померлих, з"ясувавши інформацію про стан здоров"я їхніх рідних, що померли, ступінь їх пристрасті до алкоголю і соціальний статус.

З"ясувалося, що причиною смерті 43% чоловіків стало пияцтво і вживання небезпечного для здоров"я алкоголю.

Хоча область проведення дослідження була обмежена тільки Іжевськом, учені упевнені, що це місто не є винятковим, і аналогічна ситуація спостерігається по всій Росії, оскільки в країні дуже гостро стоїть проблема розповсюдження неякісної алкогольної продукції, а громадяни часто вживають і зовсім не призначені для пиття рідини, такі як одеколон.

У статті також наводяться загальноєвропейські дані від 2002 року, згідно яким смертність від вживання алкоголю в країнах Західної Європи складає 3%, повідомляє Газета.Ru.

 

Зараз ви читаєте новину «Половина російських чоловіків умирає від поганого одеколону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути