Ексклюзиви
субота, 28 жовтня 2023 22:04

Політолог пояснив, яку шкоду українцям несуть чутки про смерть Путіна

Політолог пояснив, яку шкоду українцям несуть чутки про смерть Путіна
Якщо російський диктатор Володимир Путін помре, то швидкої зміни політики РФ не відбудеться. Фото: РИА Новости

Більшість населення України вважає, що якщо російський диктатор Володимир Путін помре, то відбудеться швидка зміна політики, але це - спірна теза.

У чому шкода чуток про смерть Путіна для українців, в ефірі телемарафону пояснив політолог-міжнародник Антон Кучухідзе, передає Gazeta.ua.

"Війна вимагає повною концентрації як на фронті, так і в тилу. Психологічний аспект ведення війни - є одним із ключових. На перший погляд, його не можна помацати, але концентрація дуже важлива. Якщо дуже сильно розвивати цю тему, що він (Путін - Gazeta.ua) реально помер - багато мешканців України можуть розслабитися", - наголосив політолог.

Кучухідхе пояснив, що це може зашкодити самим українцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського прокоментували "смерть" Путіна

"А ви ж всі прекрасно розумієте: фактично, кожен громадянин України донатить на армію, у кожного украинца друзі, родичі, члени родини перебувають на фронті. Вся держава так чи інакше приймає участь у війні і розслаблятися не можна", - підкреслює політолог.

Більшість населення думає: якщо терорист Путін помре, то відбудеться швидка зміна політики, але, на думку Кучухідзе, це - спірна теза.

"Не зрозуміло, хто прийде, яка група пливу переможе. Якщо його (Путіна - Gazeta.ua) група впливу на чолі, наприклад, з Шойгу або з його олігархами переможуть, то, ви ж розумієте, що вони війну не припинять. Якщо, наприклад, як кажуть американці, що там є деякі особи, з якими завжди є комунікація, наприклад, Патрушев, то, можливо, якісь зміни і будуть", - вважає він.

Кучудідзе наголосив, що поки останній російський солдат не вийде з нашої території, нам не буде ні спокою, ні розслаблення.

Термін правління президента РФ Володимира Путіна закінчується наступного року, однак при радикальних змінах до Конституції країни-агресорки, внесених у 2020 році, диктатор зможе правити країною до 2036 року.

Відтоді, як Путін взяв кермо влади в свої руки в 1999 році, він зарекомендував себе як один з найбільш ганебних політиків в сучасній історії, що володіє "порочною владою" в Росії. Про це йдеться в матеріалі The Independent.

Журналісти видання припустили, хто може зайняти місце Путіна, якщо той помре або раптово піде у відставку.

Зараз ви читаєте новину «Політолог пояснив, яку шкоду українцям несуть чутки про смерть Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути