Ексклюзиви
вівторок, 18 грудня 2007 19:41

Поліцейська місія ЄС в Косово не потребує схвалення ООН

Глава МЗС Нідерландів Максим Ферхахен (Maxime Verhagen) вважає, що направлення в Косово поліцейської місії ЄС не потребує схвалення Радою Безпеки ООН.

"Звичайно, було б краще, щоб РБООН прийняла нову резолюцію. Але якщо її ухвалення буде заблоковано, то Євросоюзу слід працювати на основі резолюції РБООН номер 1244, яка може служити основою для європейської участі в забезпеченні стабільності в Косово", - сказав він.

Спецпредставник МЗС РФ по ситуації на Балканах Олександр Боцан-Харченко заявив раніше, що без схвалення ООН ця місія буде нелегітимною.

На думку Ферхахена, в результаті непоступливості обох сторін в конфлікті - і сербів, і косовців - виникла ситуація, яка може привести до нестабільності в балканському регіоні.

"Оскільки Косово знаходиться в центрі Європи, Європейський союз повинен узяти на себе відповідальність за забезпечення стабільності" - сказав глава нідерландського зовнішньополітичного відомства.

При цьому Ферхахен відзначив необхідність того, щоб Євросоюз координував свої дії в Косово з ООН і НАТО. повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейська місія ЄС в Косово не потребує схвалення ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути