Ексклюзиви
субота, 18 травня 2013 13:33

Поки в Києві мітингують, у Вінниці релаксують: день Європи почався з рекорду
11

Фото: Фото: Вікторія МИКИТЮК

У Вінниці святкування Дня Європи розпочалось проектом "100 картин одного дня", який може гідно претендувати на рекорд України. Суть полягає у тому, що художники зберуться й одночасно працюватимуть над створенням полотен. Вікових обмежень немає. Фарби та матеріали оплатила Вінницька міська рада. Автором ідеї є відомий художник, 59-річний Василь Панчук.

"Торік ми малювали 30 картин. А тепер вирішив зробити щось масштабніше. Мені не потрібен рекорд, а насолода художника своєю роботою. Ескізи таланти намалювали заздалегідь. Обирали все, що хотіли. Тут є художники від 7 років до 59. Найстаріший я. Але навряд чи малюватиму. Маю багато організаторських моментів", - каже Панчук.

На картинах зазвичай зображали живу природу.

"Я намалювала сомів. Подобаються вони мені, вони для мене символ руху та життя. Це класно, коли є можливість отримати насолоду від того, що робиш. Тим більше у таких проектах брати участь гідно", - розповідає 18-річна художниця Катерина Шароградська.

Подальша доля картин поки що невідома.

"Можливо, зробимо конкурс на кращу. Якщо зареєструють рекорд, теж буде добре. Картини належать міській раді,бо вони все оплатили. Мають з ними право робити все, що захочуть", - додає Василь Федорович.

Зараз ви читаєте новину «Поки в Києві мітингують, у Вінниці релаксують: день Європи почався з рекорду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути