вівторок, 14 травня 2013 21:16

Комірник із Вінниці створив музей сміття, зібравши 2 тисячі експонатів
17

Фото: Фото: Вікторія Микитюк

49-річний комірник із Вінниці В'ячеслав Воєводін створив на території підприємства, яке збирає та сортує сміття, музей.

Понад 2000 експонатів збирав протягом п'ятнадцяти років.

"Відколи тут працюю, то з тих пір колекціоную антикварні речі. Прошу своїх працівників при сортуванні сміття відбирати цікаві експонати. Буває, що допомагають у цьому друзі та знайомі. Часто їжджу до Києва та Львова на блошині ринки. Ось вчора купив самовар у Вінниці за 180 гривень. Це ще дешево для такого. Маю 500 прасок, десятки різноманітних чайників, самоварів, підставок для стаканів, ордени та медалі, ножі, книги, вишиванки, фотоапарати, статуетки, картини, ліхтарі, сервізи, гроші та інші речі. Все просто не вміщається в моєму кабінеті, тому більшість речей тримаю вдома у гаражі. Підсвічники та шкатулки дружина тримає у будинку", - розповів чоловік.

Найстаріша річ – бритва німецького виробництва 1695 року. Має зо два десятки статуеток та картин із зображенням Сталіна, Леніна та Дзержинського.

"Вони із міді зроблені. Хтось здав їх на метали, а мені вже звідти продали. На днях планую цих чоловіків повішати на стіну. Знизу буквами викладу "Кати України". Вже знайшов спеціальні старовинні букви. А ще маю панно із значків. Хочу його й далі розширювати", - сказав Воєводін.

Чоловік свої експонати не продає.

"Хіба що обміняти на щось. І то міняю тоді, коли маю декілька таких самих речей. Розумієте, мене 20-30 гривень за предмет не врятують. Антикварники мене вже дістали. Музею теж дарувати нічого не буду. Знайома, яка там працює, розказала, що цікаві речі вони продають тим же антикварникам. Куплю будиночок під Вінницею із видом на Південний Буг. Зроблю там все під старовину й облаштую музей. Там буде мій син працювати. Він мені допомагає у цій справі", - додав В'ячеслав.

Зараз ви читаєте новину «Комірник із Вінниці створив музей сміття, зібравши 2 тисячі експонатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути