середа, 15 травня 2013 22:26

"Якби це опозиція марш проводила, було б понятно – проти фашистів у владі" - у Вінниці провели антифашистський марш
37

Фото: Фото: Тетяна Щербатюк

15 травня близько 17-ї години на площі Стуса у Вінниці розпочався антифашистський марш. Організувала захід вінницька Партія Регіонів. Тому навкруги майоріли прапори з їх символікою. В різних кінцях площі хлопці і дівчата тримали транспаранти "Фашизм – чума 21 століття", "Вінничани за європейське майбутнє без фашизму!", "Скажемо фашизму "ні!", "Україну з фашизмом в Європі не чекають!", "Партія регіонів захистить пам'ять про велику Перемогу!", "Ні" викривленню історії!".

Двоє чоловіків середніх років на трамвайній зупинці намагались зрозуміти причину проведення цього маршу.

"Якби це опозиція проводила, було б понятно – проти фашистів у владі, гноблять народ. Треба їх трусити і трусити. А проти кого самі Регіони виступають?" - знизував плечима один.

"Напевне, це їх "Свобода" своїми заморочками так дістала, що вони хочуть їх фашистами виставити. Казали ж по телевізору вже давно – спочатку піднімають національне питання, а потім воно стає нацистським", - піднімав палець догори інший.

Біля обласної філармонії стояла гармата часів 2-ї світової війни, біля якої з цікавістю крутились діти та фотографувались дорослі. Не обходили увагою вони й воєнний транспорт.

"Проходили повз. Побачили з мамою цей УАЗік, вирішили сфототографуватися в ньому. Тут щей пілотка лежить на сидінні, можна в ній. Буду як справжня фронтовичка", - сміялася 17-річна Юлія Пачіско.

Трохи далі розташувалась виставка зброї воєнних років. На спорудженій величезній сцені виступали вокальні та танцювальні колективи. Присутні по черзі аплодували артистам.

"Почула фронтову пісню, коли йшла на трамвайну зупинку. Збиралась до дочки поїхати на Вишеньку. Але вирішила побути на концерті ще трохи", - зауважила 60-річна Марія Пилипко.

Близько 17.30 пустився дощ. Більша половина присутніх побігла до трамвайної зупинки. Решта діставала парасольки або ховалась під дах адміністративної будівлі, яку називають "Книжка". Партійні акивісти почали роздавати іменні сині плащі та біло-сині парасольки. Студенти кутались у прапори, які тримали впродовж заходу. Декотрі мали наплічники з надписами "В Європу без фашистів. Учасник маршу".

"Нам сказали ще хвилин 15 побути та й розходитись. Обіцяли, що свої 50 гривень по-любому отримаємо", - зауважили хлопці.

Зараз ви читаєте новину «"Якби це опозиція марш проводила, було б понятно – проти фашистів у владі" - у Вінниці провели антифашистський марш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути