середа, 01 травня 2013 19:40

"Буржуям - вєрьовки, рабочім - вінтовкі", у Вінниці відзначили першотравень
25

Фото: Фото: Євген Борісов

Сьогодні у Вінниці відзначили першотравень із революційними гаслами та штовханиною з міліцією. Акцію організував новий молодіжно-радикальний міжнародний рух "Народна воля".

Збір на марш був назначений на 12:00 біля пам'ятника Михайлу Коцюбинському.

"Першотравень – це не свято, а день боротьби, - сказав співорганізатор маніфестації заходу Денис Кіт. – І ми сьогодні хочемо нагадати людям справжні витоки цього дня, що ми сьогодні відзначаємо. Ми хочемо нагадати людям, що раніше були ще гірші умови життя, але народ добився змін жорстоким протистоянням. Люди не мовчали, а брали у руки вила й підіймали на них своїх гнобителів. І лише таким чином можна добитись звільнення народів від капіталістів, які займаються визискуванням з трудового народу".

Хода розпочалася о 12:30. Спершу міліціонери пообіцяли активістам, що люди підуть проїжджою частиною, проте за кілька хвилин до початку ходи чоловік у цивільному повідомив, що не випустить маніфестантів на дорогу й не буде через них перекривати рух.

На подію приїхали гості із Москви, Санкт-Петербурга та Варшави.

"Ми приїхали в Україну, щоб допомогти товаришам організувати гарний марш й подивитись країну, налагодити кращі міжнародні зв'язки й розбудовувати організацію", - сказав гість з Москви Артур.

Марш проходив під лозунгами "Мир хатам, війна палацам", "Буржуям - вєрьовки,  рабочім - вінтовкі", "Слава Україні. Героям слава!", "Ре-во-люція", "Бандити й міліція – одна коаліція", "Капіталізм – рабство, соціалізм - свобода", "Вільна праця! Вільна нація!". Попереду колони несли банер із написом "За хліб і свободу для кожного народу".

"Зараз реальної альтернативи цьому першотравню у нашій країні просто немає, - заявив учасник ходи Максим Підстрілко. – Комуністи – це ті ж самі олігархи, яким байдуже на справжній дух повстання. Їхній першотравень – це ширма. Ми хочемо позбавити чиновників того, що вони у нас вкрали й добитись чесного розподілу ресурсів".

Люди вибудувались у колону по чотири особи в ряд й пішли через центр міста до "Книжки". Спершу активісти йшли тротуаром. Перейшовши міст, спробували вийти на проїжджу частину, як спершу домовлялись. Міліціонери завадили маніфестантам й почали пояснювати, що на дорозі активний рух й ніхто не буде його перекривати. Проте пройшовши ще 200 метрів активісти усе ж вибігли на дорогу. Хвилини 3-4 міліціонери штовхали людей й намагались зігнати їх із дороги на тротуар. Та це їм не вдалось. Також люди активно використовували димові шашки й задимлювали вулицю.

"Ми подавали офіційну заяву, у якій вказали, що будемо йти проїжджою частиною, - повідомив Денис Кіт.  – Заборони суду ми не отримували, тобто міська рада дала нам добро на прохід дорогою, міліція нелегально намагалась заборонити нам іти так, як ми маємо право".

При цьому автодорога була майже пуста, тому жодних проблем руху активісти не створили.

У подальшому все пройшло спокійно. Біля "Книжки" відбулось коротке віче з промовами гостей із Росії та України, після чого учасники розійшлись.

Зараз ви читаєте новину «"Буржуям - вєрьовки, рабочім - вінтовкі", у Вінниці відзначили першотравень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути