середа, 01 травня 2013 14:18

У Львові Перше травня перетворилося на свято міліції

На першотравневу демонсторацію у Львові біля Монумента Слави на Стрийській зібралося три десятки пенсіонерів, два десятки комуністів із 5-ма червоними стягами, небагато глядачів. Разом із групою журналістів мітинг зібрав менше 100 людей. Охороняти дійство прийшло півтисячі міліціонерів. Вони ходили прилеглими вулицями, стояли на зупинках. Найбільше заховалися позаду монументу у парку. Звідти заглядали за тим, що коїться на площі. Прийшов на свято і начальник обласної міліції Олександр Рудяк.

Мітингувальники тримали плакати з написами: "Ні торгівлі землею!", "Першотравень 2013 – геть капіталізм, владу трудящим", "Хай живе перше травня День міжнародної солідарності трудящих!".

"Пролетарі усіх країн, єднайтесь" - ці слова є надто актуальними сьогодні, коли йде страшенний наступ капіталу на трудівників, прийнятий новий трудовий кодекс та інші кодекси, які звужують права працюючих. Сьогоднішнє свято тепер можна вважати днем боротьби за права трудящих, адже в людей хочуть забрати те, чого добивалися наші попередники у минулих століттях", – сказав голова Львівського Антифашистського комітету Олександр Калинюк.

Темою свята стало обговорення рішення Львівської та івано-Франківської міських рад про те, що 8-9 травня є днями скорботи за всіма полеглими у Другій Світовій війні.

"Ми вимагаємо з повагою ставитися до великого свята, - закликають у гучномовці комуністи. - Рішення Івано-Франківської та Львівської міських рад - це свідоме розпалювання національної ворожнечі".

У підніжжі пам'ятника цього разу поклали небагато гвоздик. Мітинг тривав 20 хвилин. По закінченні восьмеро пенсіонерів та стільки ж правоохоронці сідають у тролейбус.

"У нас совсем не так было, - ділиться своїми враженнями пенсіонерка з яскраво нафарбованими червоними губами з іншою. В обох на лівому плечі значок із символом 1 травня. - Сейчас столько ненависти, столько ненависти..." - резюмувала жінка.

Цими днями у місті значно збільшили кількість патрулів, особливо у місцях масового перебування людей, біля культових споруд, меморіальних комплексів національних Героїв та воїнів війни, навколо будинків органів влади. Міліцію вже можна побачити на вулицях міста.

Зараз ви читаєте новину «У Львові Перше травня перетворилося на свято міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути