понеділок, 02 липня 2007 08:38

Викрадені в Петербурзі діти звільнені (ФОТО)


Продовжується розшук злочинців, що викрали 15 травня в Санкт-Петербурзі двох дітей і що вимагали за них викуп 10 млн. євро. Напередодні стало відомо, що брат і сестра, Саша і Діма Бородуліни, звільнені.

Як зазначили в прокуратурі, операція проходила в два етапи "без силових заходів і без викупу". За даними прокуратури, першої була повернена дівчинка, - її викрадачі відпустили в ніч з 27 на 28 червня, другим 30 червня був звільнений хлопчик.


У прокуратурі повідомили, що звільнення дітей стало результатом переговорів. Зусилля до цього були прикладені як правоохоронними органами північної столиці, так і журналістами і представниками ділових кіл міста.

В п"ятницю о другій годині ночі викрадачі, що так і залишилися невідомими, привезли 11-річну Сашу Бородуліну на перетин Південного шосе і Бухарестської вулиці, де її зустріли співробітники УБОП. Лікарі порадили залишити дитину в клініці хоч би на день, щоб провести повне обстеження.


Семирічного брата Діму злочинці привезли в ніч на 1 липня до дитячої лікарні N1, подзвонили в міліцію, назвали місце його знаходження, а потім сховалися. Діма, залишившись один, не став стояти на вулиці, а сам зайшов в лікарню. "Ми були приголомшені, побачивши, як по лікарняному коридору в дві години ночі йде маленька дитина. Але він назвав своє прізвище - і ми відразу зрозуміли, що це за хлопчик", - відзначає співробітниця лікарні. Діма не потребував допомоги лікарів, і його відразу відвезли додому.

Правоохоронні органи повідомили, що причиною того, що трапилося став, видно, сімейний бізнес Бородуліних. Мати Діми і Саші Жанна Бородуліна є власницею декількох фірм. Крім того, в її власності знаходяться декілька квартир, розташованих в престижному Центральному районі міста, - наприклад, на Мільйонній і на Алтайській вулицях, у Волинському провулку. Причому більшість з цих квартир Жанна Бородуліна отримала за договорами дарування, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Викрадені в Петербурзі діти звільнені (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути