понеділок, 29 жовтня 2007 15:33

Підозрювана в тероризмі врятувала від смерті пасажирів маршруту

Мешканка Хасавюртівського району Дагестану 18-річна Сідрат Гасанхаджієва могла бути не причетна до вибуху, який відбувся в пасажирському маршрутному таксі в Казбековському районі 23 жовтня.

Виходячи з свідчень пасажирів, слідство з"ясувало, що один з молодиків, що постраждали в результаті вибуху, "жонглював гранатою". Вона вислизнула з його рук і впала під ноги Гасанхаджієвій. Дівчина нахилилася, відбувся вибух і вона прийняла на себе всю вибухову хвилю.

Вибухнула граната, яка знаходилася у 33-річного жителя Казбековського району. Дівчина нібито накрила гранату, що випала з його рук, собою і таким чином врятувала пасажирів.

Раніше висувалися версії про те, що граната Ф-1 знаходилася у дівчини в сумці, а вибух відбувся через необережність. Не виключалося також і те, що підрив гранати був спланованим.

В результаті інциденту постраждали вісім чоловік, Гасанхаджієва загинула. За фактом вибуху було збуджено кримінальну справу по статті 222 УК РФ (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння боєприпасів і вибухових речовин), повідомляє агентство ІА REGNUM.

Зараз ви читаєте новину «Підозрювана в тероризмі врятувала від смерті пасажирів маршруту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути