пʼятниця, 06 серпня 2010 16:17

Податківці організували у Києві конвертаційний центр

Податківці організували у Києві конвертаційний центр

Співробітники Служби безпеки України із залученням спецпідрозділу Альфа в Києві провели спеціальну операцію, в ході якої припинено протиправну діяльність організованого злочинного угруповання.

Як повідомили в прес-центрі СБУ, до складу ОЗУ входили двоє співробітників податкової міліції, які організували незаконну фінансову схему ухилення від сплати податків і виведення коштів з легального обігу з подальшим незаконним переведенням їх у готівку.

Фінансовими послугами конвертаційного центру користувалися столичні підприємства, в тому числі і державної форми власності.

Співробітники СБУ провели низку обшуків, зокрема за місцем роботи організаторів конвертаційного центру, в ході яких вилучено печатки 14 підприємств з ознаками фіктивності, фінансово-господарські документи цих фірм і кошти на загальну суму понад 490 тис. гривень, з них 350 тис. гривень були виявлені у власному автомобілі одного з організаторів протиправних оборудок.

Причетного до зазначеного злочину капітана податкової міліції затримали безпосередньо під час передачі ним коштів одному з клієнтів конвертаційного центру.

Прокуратура Києва порушила за матеріалами СБУ кримінальну справу проти підозрюваних за частиною 3 статті 27 (види співучасті), частини 2 статті 205 (фіктивне підприємництво), частиною 3 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, у липні Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України викрило організовану злочинну групу, члени якої обвинувачуються в причетності до надання послуг вітчизняним суб"єктам господарювання з незаконного перерахування валютних коштів за кордон і переведення безготівкових коштів у готівку.

Протягом 2009-2010 рр.. на рахунки цих комерційних структур надійшло від суб"єктів ведення господарства по безтоварних операціях за підробленими фінансово-господарськими документами понад 3,2 мільярдів гривень.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Податківці організували у Києві конвертаційний центр ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути