середа, 30 червня 2010 13:27

У Криму знешкодили масштабний конвертаційний центр

У Криму знешкодили масштабний конвертаційний центр

Податкова міліція виявила в Сімферополі масштабний конвертаційний центр, оборот якого за півтора роки склав більше 100 млн грн.

Як повідомляє прес-група Управління податкової міліції Державної податкової адміністрації в Криму, в ході проведення оперативних заходів в рамках операцій "Бюджет", "Курорт-2010", раніше порушеної кримінальної справи, співробітники податкової міліції Сімферополі ліквідовували конвертаційний центр, створений на базі 12 фіктивних фірм.

Податківці встановили громадянина, який створив злочинну групу для надання послуг з незаконної конвертації грошових коштів з використанням документів і розрахункових рахунків підконтрольних йому підприємств. У злочинну групу, окрім організатора, входили 2 помічники, бухгалтер і 2 касири.

"Конвертаційний центр працював за наступною схемою: суб'єкти господарської діяльності Криму перераховували безготівкові грошові кошти за товарно-матеріальні цінності і послуги на рахунки фірми-"конверта", потім дані засоби переводили в готівку і, за вирахуванням 4-10% від суми (послуги з конвертації), передавалися клієнтам. Також міг здійснюватися подальший транзит засобів (зрозуміло, з утримуванням відсотків за послуги). Всього ж незаконно отримано близько 70 млн грн готівки", - відзначили в прес-групі. При цьому оборот грошових коштів по рахунках конвертаційного центру за 2009 рік і наступні півроку склав більше 100 млн грн.

За ухвалою суду, співробітники податкової міліції в Сімферополі провели 14 обшуків в офісі конвертаційного центру і місцях проживання причетних до його діяльності осіб. У результаті проведених заходів виявлені і вилучені понад 800 тисгрн, російські рублі і долари США, печатки і штампи різних підприємств, чисті бланки підприємств з мокрими печатями, оргтехніка, первинні бухгалтерські і податкові документи, банкові квитанції, чекові книжки та інші матеріальний цінності.

За підозрою в скоєнні злочину затриманий організатор центру і його помічник.

У даний час проводяться необхідні слідчі дії і заходи, направлені на погашення заподіяного державі збитку. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «У Криму знешкодили масштабний конвертаційний центр ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути