Ексклюзиви
понеділок, 31 травня 2010 15:34

Киянка за кілька років відмила 300 млн грн

Киянка за кілька років відмила 300 млн грн

У Києві викрито організоване злочинне угруповання, яке впродовж кількох років здійснювало переведення грошей у тіньовий сектор.

Як повідомили у прес-центрі Державної податкової адміністрації у м. Києві, "тіньовики" сприяли зацікавленим посадовим особам підприємницьких структур ухилятися від сплати податків. Приховані кошти "відмивалися", а потім незаконно переводилися в готівку та конвертувалися. Державі було завдано збитків в особливо великих розмірах.

Діяльність конвертаційного центру здійснювалася під прикриттям кількох звичайних комерційних структур. Організатором була 30-річна киянка. Бухгалтерію вела її 23-річна сестра. За період протиправної діяльності зазначені особи легалізували близько 300 млн. грн.

Головний офіс конвертаційного центру розташовувався в житловому будинку по вулиці Кіото, три інших приміщення – в різних місцях Києва.

Діяльність конвертаційного центру припинено. Рахунки у 5 столичних банках заблоковано. Вилучено готівкою 177 тис. грн., 2 тис. євро, документи фіктивних фірм, 11 печаток та оргтехніку.

Ведеться слідство.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Киянка за кілька років відмила 300 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути