Ексклюзиви
середа, 26 травня 2010 09:50

Аферисти відмили 40 мільйонів на безтоварних операціях

Аферисти відмили 40 мільйонів на безтоварних операціях

На Донеччині податківці ліквідували конвертаційний центр, обіг коштів якого у 2009 році становив понад 40 млн. грн.

Про це повідомили у прес-службі Держаної податкової адміністрації України.

Підрозділом організації боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, спільно з Управлінням податкової міліції ДПА у Донецькій області ліквідовано конвертаційний центр, який надавав вітчизняним суб`єктам господарювання послуги з мінімізації податкових зобов"язань, конвертації безготівкових коштів у готівку, легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Організатори конвертаційного центру створили три транзитні фірми на території Луганської області. Використовуючи рахунки цих підприємств, порушники отримували грошові кошти за безтоварні операції. Кошти знімалися з рахунків та в подальшому видавалися готівкою підприємствам, які користувалися послугами центру, за ставкою 4-6%.

Для здійснення незаконної діяльності використовувались реквізити трьох суб"єктів господарської діяльності з ознаками "фіктивності" та 10 поточних розрахункових рахунків, відкритих у банківських установах Донецької області. Обіг коштів за цими рахунками тільки у 2009 році склав понад 40 млн. грн.

Під час проведених обшуків в офісних приміщеннях організаторів центру вилучено оргтехніку, пусті бланки з печатками та одну печатку "фіктивного" суб"єкта господарської діяльності.

Заблоковано поточні рахунки у трьох фінансових установах Донецької області, на яких заарештовано 1,2 млн. грн. грошових коштів.

За вказаним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України. Проводиться комплекс заходів, спрямованих на повне відшкодування збитків, завданих державі.

Зараз ви читаєте новину «Аферисти відмили 40 мільйонів на безтоварних операціях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути