вівторок, 30 вересня 2008 16:02

Поблизу Києва на кісткову муку пустили близько 2 тисяч собак

Захисники тварин стверджують, що в притулку для тварин у Бородянці, поблизу Києва, пустили на кісткову муку близько двох тисяч собак.

Президент міжнародної організації SOS Тамара Тарнавська пред"явила журналістам акт про знищення та переробку 1.777 собак на м"ясокістну муку. Винуватцями скоєного Тарнавська назвала працівників державного притулку для тварин у Бородянці та пообіцяла подати на них в суд. Щоб продемонструвати муки ще живих собак, SOSівці організували рейд у Бородянку.

Зайти на територію КП Притулок для тварин виявилося не так просто. Охоронець не впускав нікого за височенну огорожу через дивні причини: то санітарний день, то не дозволено, то начальство поїхало. Правда, після прямого дзвінка Ірени Кільчицької до захисників тварин швидко вийшла заступник директора Ганні Гореніна. Вона переконувала, що "собак тут вже не вбивають".

"Я не хочу сказати, що у нас тут курорт. Але тут тварин і лікують, і оперують", - заявила Гореніна. З іншого боку заступник директора плуталася навіть з кількістю собак, які тут утримуються, називала спочатку цифру 320, потім – 210.

Головна захисниця тварин по-своєму витлумачила забудькуватість керівництва. За її словами, чотирилапих друзів тут не лише мордують, а й підпільно знищують, тому й не повідомляють точних даних. "10 років це місце є концтабором для бездомних тварин. Є й документи, у яких чорним по білому написано, що тільки у 2007 році тут було вбито та передано на утилізацію 1.777 собак", - скаржиться Тарнавська.

Тарас Смурний, директор скандального КП, який також вийшов до журналістів, назвав акт передачі мертвих душ з свої підписом несправжнім. "Ми дійсно застосовуємо до невиліковних собак евтаназію, але інших після відлову стерилізуємо і під наглядом волонтерів випускаємо назад", - сказав він.

Від такого догляду місцевим шарикам та бобикам не легше. У тісних вольєрах собаки туляться один до одного, щоб зігрітися. Адже липка від багаторічного бруду підлога з бетону та заліза не дуже сприяє іншому дозвіллю. У гнилих дерев"яних коритах кисне бура юшка, що називається кормом.

Водночас на утримання притулку київський бюджет щорічно виділяє приблизно 10 млн грн. не виключено, що переважна частина грошей йде на зарплати п"ятьом десяткам людей, які працюють у київському офісі притулку. У самій Бородянці 15 хвилин нарахувала лише п"ятьох працівників разом з керівництвом. Побачити хоча б одного кінолога або ветеринара нам так і не вдалося.

До речі, подивитися на тварин приїхала й Міс Україна 2008 Ірина Журавська. "Я шокована побаченим, і обов"язково постараюся виправити ситуацію", - пообіцяла вона. До боротьби красуня залучить свого впливового дядька – заступника мера Києва Віталія Журавського. Оскільки Журавський відповідає за столичну освіту, то незабаром у школах будуть проводити спецуроки, а в актових залах показувати фільми про гуманну поведінку з братами нашими меншими. Окрім того, влада пообіцяла змінити керівництво бородянського притулку та провести 8 жовтня конкурс на заміщення посади директора, повідомляє Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Поблизу Києва на кісткову муку пустили близько 2 тисяч собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути