Ексклюзиви
неділя, 17 червня 2007 12:47

Побилися 130 молдавських і придністровських міліціонерів

Зіткнення між поліцією Молдови і міліцією невизнаного Придністров"я відбулися сьогодні в селі Коржово, розташованому в зоні безпеки придністровського конфлікту. У відкритої в цьому селі виборчої ділянки з проведення місцевих виборів в Молдові побилися близько ста тридцяти представників силових структур з обох боків.

Вогнепальна зброя не застосовувалася, але є потерпілі від сльозоточивого газу.

Зараз на місце прибули військові спостерігачі Спільних миротворчих сил (СМС), зіткнення припинилися, але діяльність виборчої ділянки заблокована.

Село Коржово в передмісті Дубоссар є спірною територією. Спроба відкрити там виборчу ділянку на першому турі місцевих виборів в Молдові ледь не призвела до зіткнень між молдовською поліцією і придністровською міліцією, яка чинила опір проведенню голосування. Ескалації напруженості тоді також вдалося уникнути завдяки втручанню ОКК. Голосування було зірване, і ЦВК Молдавії призначила в Коржово повторні вибори.

"Напередодні другого туру виборів ОКК звернулася до влади Молдови і Придністров"я з проханням не допустити загострення ситуації. Військовому комендантові і групі військових спостерігачів миротворців доручено підсилити контроль за ситуацією в цьому районі. Сьогодні ми запропонували перенести ділянку для охочих голосувати жителів Коржово в довколишнє село Кочиєри, щоб зняти напруженість", - розповів представник Росії в ОКК Віктор Шанін, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Побилися 130 молдавських і придністровських міліціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути