Ексклюзиви
понеділок, 22 липня 2024 15:54

Платять за приведеного друга: у Росії вигадали нову схему вербування на війну

Платять за приведеного друга: у Росії вигадали нову схему вербування на війну
Росіян вербують на війну за новою схемою. Фото: tsn.ua

У Росії вигадали нові грошові стимули для контрактної служби в армії.

Людині, яка приведе до військкомату свого друга, пропонують 100 тис. рублів (близько $1150 - Gazeta.ua). Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зокрема, губернатор Ярославської області Михайло Євраєв запропонував видавати по 100 тис. рублів кожному, хто приведе свого друга до військкомату, якщо той підпише контракт.

Подібну ініціативу з 11 липня запровадили також в Республіці Татарстан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путіну бракує людей і боєприпасів для великого наступу - НАТО

Разом з тим заступник голови комітету Державної думи РФ з державного будівництва і законодавства Юрій Сінельщиков попередив, що такий механізм призову є ризикованим. За його словами, росіяни можуть зловживати цією схемою. Особливо якщо інші суб'єкти федерації також запровадять подібні механізми.

Сінельщиков закликав закріпити цей механізм у російському законодавстві і висловив занепокоєння щодо того, чи зможуть суб'єкти федерації забезпечити фінансування таких ініціатив.

За інформацією аналітиків, російські війська розробляють і формалізують спеціальність військового мотоцикліста. Ймовірно, у відповідь на збільшення кількості ударів українських безпілотників і повітряної розвідки, що змушує російські війська використовувати невеликі і швидкі транспортні засоби для логістики і перевезень на фронті.

Зокрема, російські джерела заявили 21 липня, що 5-а мотострілецька бригада РФ (1-й армійський корпус так званої ДНР) створює власну військово-мотоциклетну школу і що інші російські бригади також займаються цим питанням "на високому рівні".

За даними західних ЗМІ, РФ вербує в тюрмах жінок для війни в Україні. Наприкінці травня у Росії звільнили з в'язниць групу жінок які мають приєднатися до бойових дій проти України.

Зокрема, вербувальники забрали кількох жінок із в'язниці під Санкт-Петербургом. Про це повідомили колишні ув'язнені, імена яких не розголошуються.

Зараз ви читаєте новину «Платять за приведеного друга: у Росії вигадали нову схему вербування на війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути