Ексклюзиви
четвер, 30 червня 2011 11:46

"Пізні" діти часто стають блазнями для старіючих батьків

"Пізні" діти часто стають блазнями для старіючих батьків

"Ранні" діти є більш кусючими і хваткими, більше схильні до лідерства, не люблять рамок. Вони не чекатимуть, коли хтось їм щось організує, вважає столичний психотерапевт 41-річна Оксана Ткачова.

Молодим батькам треба вчитися, заробляти, у них не вистачає часу, щоб прислухатися до дітей. Рання дитина частіше потрапляє в ситуацію, коли батьки вирішують стосунки між собою. Тому дуже часто вона залишається без батька.

"Пізні" дітлахи ризикують вирости нарцисами, продовжує психотерапевт. Батьки мають ілюзію, що знають, як правильно виховати дитину, якою має бути її поведінка, бажання, освіта. Вони народжуються у людей "після 30". Це усвідомлене батьківство. У дорослих, як правило, вже вирішені основні питання - є робота, житло і досвід. Але є й інші приклади: на прийом до Оксани Ткачової недавно прийшла 40-річна бізнес-леді. Вона народила дитину, і сама перетворилася на безпорадну дівчинку.

Як правило, пізні батьки впадають у крайнощі: вони або надто вимогливі, або дозволяють дітлахам усе. Їхні чада - більш захищені. Бо досвідчені люди знають, як "поставити на місце" виховательку в дитсадку, як правильно вибрати школу, розв'язати конфлікт. Їхні цінності - стабільніші. У пізніх батьків народжується більший відсоток талановитих дітей. Бо вони вважають: "ми не просто народили пізно дитину, а народили великого скрипаля", розповідає Оксана Ткачова.

Якщо у сім'ї є кілька дітей із великою різницею у віці, то молодші, як правило, відчуватимуть, що на них у сім'ї покладено особливу місію. Часто вони мають бути розрадниками і блазнями для своїх батьків на старості.

Прочитати тему номера "Ранні та пізні діти" можна в журналі "Країна" №25 за 1 липня 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «"Пізні" діти часто стають блазнями для старіючих батьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути