пʼятниця, 24 червня 2011 07:30

Стреси загострюють хвороби хребта

Від хвороб хребта не застрахована жодна людина. Досить тяжкі недуги можуть бути спричинені грипом чи будь-якою іншою інфекцією, травмою, стресами, неправильним положенням при сидінні, незручним ліжком.

— Серед таких хвороб поширені остеохондрози, міжхребцеві грижі, випинання міжхребцевого диска. У літніх людей на перший план виходять проблеми із суглобами, ішемічні явища через стиснення судин, що прямують до спинного мозку, — пояснює кандидат медичних наук, невропатолог Інституту сімейної медицини Роман Сулик.

Він попереджає, що хвороби хребта іноді "ховаються". Симптомами можуть бути головний біль, шум у вухах, пелена перед очима, онімінням пальців рук, слабкість у кінцівках, імітація болі в серці або нирках.

— В Інституті сімейної медицини ми діагностуємо хвороби хребта за допомогою МРТ, рентгена, електроміографії. При лікуванні застосовуємо ін'єкції, що мають протизапальну дію, поліпшують кровообіг у хребті, трофіку хряща. Ці класичні методи лікування поєднуємо з прогресивними. Зокрема, з регенераційною, тобто відновлювальною терапією. В організм вводять плазму, збагачену тромбоцитами. У тромбоцитах містяться гранули, що стимулюють відновлення ушкоджених тканин. На сьогодні цей метод широко використовують у США, Японії, інших розвинених країнах. Нарешті він став доступним і для нас, — каже Роман Володимирович. — Окрім цього, вводимо пацієнтам регенераційні препарати, що містять малодиференційовані клітини. Вони мають здатність перетворюватися в будь-яку ушкоджену тканину. Тобто, коли вводимо препарати в уражену кістку, клітини диференціюються у кісткову тканину. Також широко застосовуємо озонотерапію.

Щоб запобігти хворобам хребта, лікар радить більше рухатися. Адже найчастіше з хребтом мають проблеми ті, у кого сидяча робота — водії, офісні працівники. Крім того, він рекомендує не переохолоджуватися під час купання у водоймах улітку, не сидіти під кондиціонером, не стояти на протягах. Бо ці, на перший погляд, незначні фактори можуть стати причинами захворювання.

Інститут сімейної медицини розміщений за адресою:

м. Київ, вул. Німанська, 6.

Тел. 0(44) 528 07 70.

www.family-health.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Стреси загострюють хвороби хребта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути