четвер, 25 серпня 2011 22:08

Після ексгумації тіла прокуратура з'ясувала причини смерті Чорновола

Після ексгумації тіла прокуратура з'ясувала причини смерті Чорновола

Щоб дізнатися причини смерті В'ячеслава Чорновола, викопали тіло, що пролежало в землі більше 10 років.

За словами прокурора Києва Анатолія Мельника, ніяких слідів насильницької смерті виявлено не було.

"Проведена повторна комплексна судово-медична експертиза. За клопотанням Тараса В'ячеславовича, до складу групи були включені його представники, вони брали участь у проведенні досліджень. Експерти прийшли до єдиної думки: на тілі покійного є тілесні ушкодження, характерні для ДТП. Ми дослідили всі обставини ДТП і передали кримінальну справу до слідчого управління столичної міліції ", - розповів Мельник.

Після ексгумації тіло Чорновола, як і його водія Павлова, знову поховали на тому ж місці.

"Їх поховали за всіма християнськими традиціями, в нових трунах, бо старі вже непридатні. Могили привели в порядок ", - сказав Мельник.

Причиною аварії стало порушення правил дорожнього руху водієм КамАЗа, який вирішив розвернутися в недозволеному місці, що призвело до трагічних наслідків.

Результатами експертизи родичі Чорновола не довіряють. Більше того, вони підозрють, що за допомогою ексгумації замітають сліди злочину.

"Нікого з родичів не покликали на ексгумацію, вночі розрили могилу, сказали, що не додзвонилися близьким. Але як можна було не знайти депутата, який цього дня був у Верховній Раді? Більше того, Генпрокуратура каже, що на тілі сліди аварії, а значить - вбивства не було. Але ж і ДТП могло бути підлаштовано, а для з'ясування цієї обставини нічого не робиться. Все виглядає підозріло, і я не впевнена, що вони провели чесну експертизу. Ми навіть не можемо бути впевнені, що поховали повторно саме останки В'ячеслава Чорновола. Якщо відбулася підміна, це назавжди замете сліди. Я ж впевнена: це вбивство, а не випадкове ДТП ", - каже сестра загиблого Валентина Чорновіл.

Зараз ви читаєте новину «Після ексгумації тіла прокуратура з'ясувала причини смерті Чорновола». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути