четвер, 23 червня 2011 11:48

Вдова Чорновола не плакала кілька місяців - Григорович

 

Народний депутат від фракції "Наша Україна – Народна Самооборона" Лілія Григорович назвала шістьох людей, які її надихають. Серед них - В'ячеслав Чорновіл.

"Атена Пашко і В'ячеслав Чорновіл живили одне одного. Коли Чорновола ще тільки посадили у львівську тюрму й вимагали, щоб написав покаяння, його хотіли зламати – потримати в тюрмі кілька днів і дружину. І от ведуть по коридору його і її. Думали, що коли жінку побачить, упаде духом, а вийшло навпаки. В Атени Пашко після смерті Чорновола через півроку був важкий інфаркт. Вона не могла на похороні плакати, не плакала кілька місяців. Тільки коли лежала в реанімації після інфаркту, в неї нарешті почали котитися сльози", - розказала Григорович.

Також нардепа надихає колишній зв'язковий УПА Василь Харенко.

"Щоразу, коли він слухав гімн України, бачила, як у нього з очей ллються сльози. Питала: "Ви так зворушені?" А він відповідав: "Дитино, ти не уявляєш, якою ціною я дожив, аби тут стояти й слухати гімн за тих, хто його не чує. Якби ти знала, які люди справжні загинули". Працював слюсарем. Але так, що зверталися до нього "пан майстер", - зазначила "нунсівка".

Прочитати детальніше, чому Лілію Григорович надихає письменник Василь Шкляр і Патріарх Київський Володимир Романюк можна у журналі "Країна" № 77 за 24 червня 2011 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «Вдова Чорновола не плакала кілька місяців - Григорович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути