пʼятниця, 03 червня 2011 13:32

Григорович та Кульчинський стежитимуть за ГПУ

Григорович та Кульчинський стежитимуть за ГПУ

Вдова В'ячеслава Чорновола Атена Пашко, яка зараз лікується на стаціонарі, доручила народним депутатам від "Нашої України" Лілії Григорович та Миколі Кульчинському, як давнім соратникам лідера Народного Руху, бути її представниками у Генеральній прокуратурі при проведенні розслідування справи загибелі Чорновола.

Як повідомила прес-служба "Нашої України", про це заявила сама Григорович.

На думку політика, нещодавні дії Генеральної прокуратури стосовно проведення ексгумації тіла В'ячеслава Чорновола викликають "цілком обґрунтоване занепокоєння та запитання до правоохоронних органів, дії яких у цій справі не заслуговують жодної довіри".

"Саме тому є неприпустимим те, що найближчі родичі В'ячеслава Максимовича, дружина та сестра, були не поінформовані про дії прокуратури та не присутні під час проведення ексгумації", - наголосила Григорович.

Вона вважає, що у цій ситуації сім'я загиблого має мати право на участь свого незалежного експерта під час проведення усіх слідчих процедур, щоб унеможливити будь-які підозри щодо чесності й неупередженості проведення розслідування.

"Закликаю громадськість, усі патріотичні політичні сили задіяти усі можливі процедури громадського контролю за розслідуванням загибелі Чорновола", - додала нардеп.

Слід зазначити, що близькі родичі В'ячеслава Чорновола - його рідна сестра Валентина та син Тарас - вкрай негативно відреагували на нещодавню ексгумацію тіла екс-голови Народного Руху.

Зокрема, Тарас Чорновіл зазначив: "Думаю, все зроблено з ігноруванням принципів моралі. Я не був проти ексгумації, але наполягав, що є інші родичі, і вони повинні дати згоду: дружина батька - Атена, його сестра - Валентина. З ними треба було все узгодити, а цього не зробили".

Зараз ви читаєте новину «Григорович та Кульчинський стежитимуть за ГПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути