четвер, 02 червня 2011 16:01

У Народному Русі вважають, що ексгумацію тіла Чорновола зробили заради істини

У Народному Русі вважають, що ексгумацію тіла Чорновола зробили заради істини

Труну разом з тілом колишнього голови Народного Руху України, відомого дисидента В'ячеслава Чорновола дійсно було викопано і доставлено до одного з моргів для проведення ексгумації.

Про це у коментарі Gazeta.ua повідомив народний депутат В'ячеслав Коваль.

"За моєю інформацією це дійсно сталось, - зазначив він. - Я їздив на Байкове кладовище і дивився (місце поховання Чорновола - ред.). Там залишені сліди і видно, що труну із тілом вийняли з могили. Зараз, я думаю, проводиться ексгумація".

Коваль зауважив, що, за його даними, рішення про ексгумацію було прийнято вже давно, і родичі буцімто дали згоду на її проведення.

"Слід виходити з того, що будь-яка ексгумація у будь-якій державі прилюдно не проводиться. Хоча я не знаю, чи треба її проводити у присутності родичів, чи це не обов'язково", - додав нардеп.

На його думку, ексгумація була проведена не вночі.

"Скоріш за все, це сталось вранці - труну з тілом викопали і, мабуть, відвезли до моргу, де буде визначатись істина. Врешті решт все треба з'ясувати і поставити крапку у цій справі, бо навколо неї розвелось дуже багато спекуляцій", - резюмував Коваль.

Слід зазначити, що близькі родичі В'ячеслава Чорновола - його рідна сестра Валентина та син Тарас - вкрай негативно відреагували на ексгумацію тіла екс-голови Народного Руху.

Зокрема, Тарас Чорновіл зазначив: "Думаю, все зроблено з ігноруванням принципів моралі. Я не був проти ексгумації, але наполягав, що є інші родичі, і вони повинні дати згоду: дружина батька - Атена, його сестра - Валентина. З ними треба було все узгодити, а цього не зробили".

Зараз ви читаєте новину «У Народному Русі вважають, що ексгумацію тіла Чорновола зробили заради істини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути