четвер, 29 квітня 2010 15:33

Після аборту хлопчик залишався живим іще два дні

Після аборту хлопчик залишався живим іще два дні

22-тижневе немовля померло через день після того, як провело добу у відділенні інтенсивної терапії. Інцидент стався у місті Россано, що на півдні Італії.

Для його матері це була перша вагітність. Коли УЗІ показало, що дитина народиться неповносправною, жінка вирішила зробити аборт.

Після аборту, проведеного минулої суботи в одній з клінік Россано, плід залишили помирати. Проте він вижив. Це помітив священик Антоніо Мартелло, який служить у церкви, що діє при лікарні. Через 20 годин після операції він прийшов, щоб помолитися біля мертвого плоду.

Проте отець помітив, що немовля дихає. Воно було загорнути у простирадло і його пуповина так і залишилась не відрізаною. Священик підняв тривогу. Дитину помістили у відділення інтенсивної терапії. Проте за добу, у понеділок вранці, хлопчик помер.

Італійська поліція взялась розслідувати справу як "дітовбивство". Згідно з законом, лікарі повинні були спробувати врятувати життя дитині, яка вижила після аборту.

Випадок набув небувалого розголосу і спричинив нову хвилю дискусій щодо легітимності абортів. Обурення італійців викликав і той факт, що за останні три роки це вже другий випадок виживання плоду після проведення аборту на такому терміні вагітності. У Флоренції одному майбутньому немовляті також була діагностована неповносправність. Після аборту дитина залишалась живою іще з дні.

В Італії аборти дозволяють робити під час перших трьох місяців вагітності. У особливих випадках, таких як неповносправність, операцію можна проводити і у другому триместрі. Зараз уряд розглядає можливість перегляду низки законів, що стосуються абортів. Щороку в країна здійснюють понад 200 тисяч абортів.

У 2005 році в Манчестері (Велика Британія) на 24-тижні вагітності, після трьох невдалих спроб аборту, народився хлопчик. Зараз йому п'ять років і він вже ходить до школи.

Gazeta.ua за матеріалами The Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «Після аборту хлопчик залишався живим іще два дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути