вівторок, 15 липня 2008 13:19

Під Тбілісі почалися грузино-американські військові навчання

У учбовому центрі міністерства оборони Грузії під Тбілісі 15 липня почалися спільні грузино-американські військові навчання "ImmediateResponse-2008" ("Миттєва відповідь"), передає РІА Новости.

Всього в ученнях задіяно 1650 військовослужбовців. Окрім грузинських і американських військових в них також беруть участь представники озброєних сил Вірменії, Азербайджану і України.

За сценарієм, військовим належить провести миротворчу місію і рятувальну операцію. Вчення продовжаться до кінця липня і проходитимуть в два етапи: відробіток командно-штабних навиків на рівні сухопутних бригад і рятувальні роботи в польових умовах.

Повідомляється, що на другому етапі учень до відробітку учбово-бойових завдань будуть задіяні два американські вертольоти. За інформацією прес-центру оборонного відомства Грузії, вартість учень складає 8 мільйонів доларів і вони повністю фінансуються Пентагоном.

Зараз ви читаєте новину «Під Тбілісі почалися грузино-американські військові навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути