пʼятниця, 15 квітня 2011 22:53

Під Києвом знайшли останки 200 солдат, розстріляних фашистами

Під Києвом знайшли останки 200 солдат, розстріляних фашистами

На Бориспільщині знайшли масове поховання, сотні людських залишків якого попередньо віднесли до часів Другої Світової. Зараз на місці працюють фахівці громадської організації "Закінчимо війну", котрі досліджують подібні знахідки по всій Україні.

Таку знахідку виявили під час прокладання газового проводу у траншеї.

Як повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Київській області, це останки близько 200 солдат, котрі були розстріляні в часи Великої вітчизняної війни німецькими військовими.

Після виявлення такої знахідки робітники одразу звернулися до міліції. На місце прибула слідчо-оперативна група разом з експертами.

За словами начальника бориспільської міліції Юрія Вовка, правоохоронці встановили, що тіла знаходилися в землі приблизно 50-60 років.

Рештки солдат складені у три шари на глибині двох метрів у так званому протитанковому рові. У багатьох не лише кульові поранення, а й розбиті прикладом від зброї черепи та безліч переломів. У деяких зв'язані руки або ноги телефонним дротом чи шкіряним ремінцем. Ймовірно, що такі заходи вживалися до непокірних бійців.

За словами членів Всеукраїнського громадського об'єднання, які проводять роботи – це типова картина розстрілу. За знайденими гільзами від німецького автомату МП – 40 та грошима, номіналом 20 копійок, тих часів зробили висновок, що це поховання 1941 року.

На місці знайдено досить мало особистих речей розстріляних. Лише декілька кружок, ложки, коробка для зубного порошку, дві ладанки та взуття. Але ні на одному із черевик не виявлено шнурків, відсутні навіть і ремені.

Це доводить той факт, що німецькі солдати знімали з розстріляних все, що могли. Знайдено п'ять медальйонів – капсул смертників, які повинні бути у кожного солдата. Всередині медальйона має знаходиться інформація про бійця; прізвище, ім'я, по батькові, рік і місце народження, адреса сім'ї, його звання та група крові, вважають експерти.

За допомогою обладнання, яке має Національний інститут археології, можливо встановити дані бійців та згодом сповістити близьким. Адже й досі цих солдат рідні вважають безвісти зниклими. Після закінчення розкопів останки розстріляних будуть перепоховані з військовими почестями.

Зараз ви читаєте новину «Під Києвом знайшли останки 200 солдат, розстріляних фашистами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути