середа, 22 червня 2011 18:12

Під час урочистостей на Пагорбі Слави зомліли черкаські ветерани

22 червня у Черкасах відзначили 70-річчя з початку Великої Вітчизняної війни. У Свято-Михайлівському соборі відбувся молебень за загиблими воїнами. У ньому взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Тулуб та голова обласної ради Валерій Черняк, ветерани, представники державних структур і громадських організацій, жителі міста.

Відзначення пам'ятної дати продовжилось на Пагорбі Слави. Там відбувся мітинг-реквієм. Виступили керівники області – Тулуб і Черняк, а також голова міської організації ветеранів Іван Губський.

Голова обласної ради у своєму виступі нагадав про важливість відзначення подібних дат.

"Сьогодні день нашої загальнонаціональної скорботи. Ця сумна подія зобов'язує ще раз усвідомити, що захист Батьківщини є святим і священним обов'язком кожного. Від нас усіх разом і кожного зокрема, залежатиме, якою буде Україна в майбутньому. Усіх нас має об'єднати спільна пам'ять про ті трагічні дні і ночі. Згадаймо в цей день у думках і молитвах кожного, хто героїчно поліг на фронтах, втратив життя у гітлерівських катівнях, передчасно помер від голоду і холоду та невиліковних ран. Честь і хвала всім, хто боровся за правду і справедливість, захищав і відстоював незалежність нашої Вітчизни", – відзначив голова обласної ради.

Під час виступу жінці років 90-то, яка була присутня на заходах, стало погано. Її підхопили і перенесли на газон, поки чекали лікарів. Через кілька хвилин стало погано ще одному ветеранові.

У цей час на площі чергувала одна швидка. Через кілька хвилин приїхала інша. Чоловіка віднесли в машину на плащ-палатці, жінку — на каталці.

Як повідомила заступник головного лікаря черкаської станції швидкої медичної допомоги Наталія Хомченкова, ветеранам уже краще.

"Одну людину відвезли додому, іншу – госпіталізували", - сказала вона.

Зараз ви читаєте новину «Під час урочистостей на Пагорбі Слави зомліли черкаські ветерани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути