неділя, 17 червня 2007 17:18

Перший в Україні музей циркового мистецтва відкриють у Києві

21 червня відкривається Музей циркового мистецтва в Києві - перший і єдиний в Україні. Музей послужить збереженню традицій, що зв"язують різні покоління артистів і глядачів, приверне увагу до стародавнього оригінального мистецтва цирку. Експонати зібрані з різних країн, вони відображають розвиток циркового мистецтва не тільки в Україні, але і у всьому світі.

Музей створений за ініціативою організації "Цирковий союз Кобзова". Засновник - заслужений діяч культури України Микола Кобзов. До фондів музею лягли експонати Миколи Кобзова, Михайла Золло, Олени Гріньє, Ірини Кащєєвой, Михайла Рибакова і багатьох інших. У створенні і накопиченні матеріалів для музею чималу роль зіграли артисти і ветерани цирку, які передавали в дар свої сімейні реліквії.

Зараз у музеї налічується більше 2000 експонатів, що відображають розвиток циркового мистецтва. Це перші афіші, рідкісні фотографії з автографами, костюми артистів, рецензії і статті журналістів різних поколінь, образотворчі матеріали, унікальна обширна бібліотека книг про цирк на різних мовах, реліквії, пов"язані з майстрами циркового мистецтва, реквізит, картини, малюнки, плакати, скульптури і багато що інше. Один з головних експонатів музею - "Звіряча залізниця дідуся Золло" - справжня копія паровоза, що діє, з вагончиками, в яких їздили тварини на манежі багатьох цирків світу. Це був унікальний номер заслуженого артиста Росії Михайла Золло, якому аплодував імператор Микола ІІ.

Відкриття Музею циркового мистецтва України відвідають представники української еліти: Андрій Данилко, Олександр Пономарьов, Світлана Волнова, Григорій Чапкіс, Габріела Масанга, Маша Фокина, Інна Цимбалюк, Тимофій Нагорний, Алан Бадоєв, Андре Тан, Сергій Єрмаков, Олексій Дивеєв-Церковний, Остап Ступка, Наталія Вальовськая, Олег Пінчук, "4 королі".

О 18.30 відбудеться урочисте відкриття і прес-конференція, а о 19:00 - гала-концерт.

На гала-концерті ви побачите виступ кращих артистів миру, серед яких: Дмитро Булкин - золотий призер Паризького фестивалю "Цирк завтрашнього дня" 2007 р., Артем Хоманько - кращий жонглер миру, володар Кубка Лукаса і золотий призер Усесвітнього конкурсу Міжнародної асоціації жонглерів в США, 2006 р., артисти найвідомішого в світі цирку "Cirque du Soleil" Дмитро Григоров і Леся Шульга і інші видатні артисти, передає Обоз.

Зараз ви читаєте новину «Перший в Україні музей циркового мистецтва відкриють у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути