вівторок, 30 жовтня 2007 10:10

Перше табло сповіщення пасажирів про прибуття транспорту з"явилося в центрі Києва (ФОТО)

 
Презентація відбулася під час відкриття після реконструкції вул. Жилянської.

Таке табло встановлене на зупинці 69-го автобусного маршруту "Вул. Льва Толстого". На табло користувачі міського пасажирського транспорту можуть побачити інформацію, скільки хвилин залишилося до прибуття найближчого рейса цього маршруту, а також час прибуття наступного автобуса.

Крім того, оскільки по цій дорозі прокладено лінії тролейбусних маршрутів, табло повідомляє про інтервал руху тролейбусів також.

Генеральний директор КП "Київпастранс" Микола Ламбуцький у інтерв"ю журналістам повідомив, що всі автобуси столиці оснащені спеціальними комп"ютерами, які входять до нової системи диспетчерського управління їхнім рухом. Базується ця система на GPS-технологіях.

"Перевага цієї системи в тому, що є можливість управляти процесом у режимі онлайн", - відзначив він.

По словах Ламбуцького, табло сповіщення пасажирів наземного транспорту до нового року планується встановити в місті на 100 зупинках, оскільки виготовлення саме такої кількості інформаційних табло вже замовлене. Це замовлення зроблене за рахунок бюджетних коштів, проте надалі до фінансування виготовлення табло планується залучити рекламні фірми, оскільки на зворотному боці інформаційних табло розміщуватиметься реклама.

"Ми плануємо це робити без бюджетних коштів. Поки запустимо першу сотню за бюджетні кошти, а далі, я думаю, інвестори підключаться", - сказав він.

Встановити такі табло сповіщення пасажирів передбачається на всіх зупинках громадського пасажирського транспорту столиці - це близько 3 тис. зупинок.

"Тобто на всіх тролейбусних, автобусних, трамвайних маршрутах пасажири матимуть можливість орієнтуватися в ситуації", - підкреслив Ламбуцький.

За його словами, навесні наступного року до нової системи диспетчерського управління передбачається підключити весь наземний транспорт.

Як повідомив начальник служби автоматики і зв"язку КП "Київпастранс" Микола Гузенко, виготовлення першого інформаційного табло коштувало близько 15 тис. грн. У той же час, відзначив він, вартість серійного зразка буде меншою. Табло виготовлятимуться в Україні.

Джерело: УНИАН

фото: "Сьогодні"

 

Зараз ви читаєте новину «Перше табло сповіщення пасажирів про прибуття транспорту з"явилося в центрі Києва (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути