вівторок, 27 листопада 2007 08:50

Передмістя Парижа охоплені безладами (ФОТО)

У передмістях столиці Франції другу ніч підряд продовжуються сутички молоді з поліцією. Бунтівники закидають поліцейських камінням, "коктейлями Молотова" і стріляють у них дробом з мисливських рушниць. При цьому поранення отримали 38 вартових порядку. Окрім цього, на вулицях передмістя Віллье-ле-Бель було спалено 36 автомобілів. У відповідь правоохоронці застосовують сльозогінний газ, світло-шумові гранати та гумові кулі. Двох хуліганів заарештовано. Даних про потерпілих серед бунтівників не надходило.

Безлади спалахнули у Віллье-ле-Бель минулою ночі, після того, як двоє підлітків загинули в результаті зіткнення їхнього мотоцикла з поліцейською машиною, а поліцейські залишили місце аварії, не надавши постраждалим першу допомогу.

Як повідомили представники поліції, мотоцикл був краденим, проте аварія не була результатом переслідування підлітків, а, мабуть, виявилася звичайною дорожньо-транспортною пригодою. За фактом ДТП порушена кримінальна справа, ведеться слідство.

Напередодні в ході зіткнень бунтівники атакували дві поліцейських дільниці, спалили ресторан McDonald"s і 15 автівок. Понад 20 поліцейських і пожежних поранені, двоє з них важко. Побоювання викликає стан комісара поліцейської дільниці сусіднього містечка Сорсей, який спробував зупинити хуліганів. Він отримав сильний удар металевим прутом прямо в обличчя. У відповідь поліція застосувала гумові кулі та затримала вісьмох бунтівників.

Приблизно за таким самим сценарієм розвивалися події, події у Франції в листопаді 2005. Тоді країною прокотилася хвиля нічних погромів, також спровокована смертю двох підлітків, – вони загинули від удару електрострумом у трансформаторній будці, де ховалися від поліції.

У результаті в бідних кварталах північних околиць Парижа, заселених переважно вихідцями з Африки, почалися заворушення, що перекинулися потім і на інші французькі міста. Натовпи бешкетуючих молодих людей протягом кількох тижнів підпалювали автомобілі та громили громадські споруди. Після цього подібні виступи повторювалися ще кілька разів, проте не були такими масштабними, поліції вдавалося вгамувати бунтівників. ТОРnews.

Зараз ви читаєте новину «Передмістя Парижа охоплені безладами (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути