середа, 16 лютого 2011 12:25

Пеню за прострочену "комуналку" таки нараховуватимуть

Пеню за прострочену "комуналку" таки нараховуватимуть

Верховна Рада не підтримала введення мораторію на стягнення з громадян України пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги.

За законопроект у першому читанні проголосували всього 163 народних депутатів з 420 зареєстрованих у залі. Не проголосувала в повному складі фракція Партії регіонів і фракція Народної партії.

"Цей закон стосуватиметься лише тих осіб, перед якими існує заборгованість по заробітній платі, по інших соціальних платежах, людям, які не повернули гроші в банках, які сьогодні перебувають на стадії ліквідації і тим, хто користується послугами без лічильників. Це стосується якраз тих, хто не має реальної можливості платити за житлово-комунальні послуги", - прокоментував свою пропозицію перед голосуванням автор законопроекту, народний депутат України (позафракційний) Олег Ляшко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Законопроект пропонував заборонити нараховувати за рахунками з 1 січня 2011 року і стягувати з громадян України, перед якими не виконані зобов'язання держави, пеню за несвоєчасне внесення квартирної плати та за житлово-комунальні послуги.

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин дав доручення парламентському Комітету з питань соціальної політики і праці "підготувати законопроект, який би чітко передбачав застосування штрафних санкцій до підприємств, організації і установ, які затримують виплату заробітної плати". "Якщо установа не виплачує заробітну плату, то вона повинна її виплатити з відповідними відсотками", - підкреслив спікер.

Нагадаємо, раніше голова Національного форуму профспілок Мирослав Якибчук заявив, що у 2011 році середні витрати української родини на комунальні послуги зростуть на 1700 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Пеню за прострочену "комуналку" таки нараховуватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути