Ексклюзиви
середа, 19 січня 2011 14:59

Попов ввів приховану пеню у 10% за послуги ЖКГ - блок Кличка

Попов ввів приховану пеню у 10% за послуги ЖКГ - блок Кличка

Введення в Києві так званих "пільгових" тарифів на послуги ЖКГ для осіб, котрі оплачуватимуть їх до 20 числа місяця, є суто популістським кроком.

Про це заявили у Блоці Віталія Кличка.

Депутати переконані, що таким чином столична влада намагається відволікти увагу від необґрунтованого підвищення тарифів і вводить людей в оману.

"По суті, встановлення підвищеного тарифу для тих, хто платить після 20 числа, є прихованою пенею за послуги ЖКГ. Більш того, ця пеня навіть вища за загальноприйняту - 10% замість 3% Наприклад, вартість опалення для таких споживачів, які не встигли заплатити до 20 числа, становить 3,10 гривні/м?. Між тим, всі інші будуть платити по 2,91 гривні/м?", - кажуть у Блоці Кличка.

Депутати вважають такий підхід столичної влади неприйнятним.

"Киянин, який сплатить рахунки після 20 числа, фактично, змушений буде не тільки зі своєї кишені оплачувати "пільги" інших осіб, але ще й додатково платити пеню. А враховуючи, що малозабезпечені громадяни часто не можуть своєчасно оплатити послуги ЖКГ, вийде, що в черговий раз бідні заплатять за багатих", - додали у Блоці Кличка.

До того ж, кажуть депутати, встановлення розміру тарифів залежно від того, коли їх оплачують, суперечить вітчизняному законодавству.

"Закон Про житлово-комунальні послуги та постанови Кабміну чітко встановлюють процедуру формування тарифів. І ця процедура не передбачає ніякої відмінності в тарифах для тих, хто платить до чи після 20 числа. Більше того, такої відмінності немає ні за якою ознакою. Тому тариф для населення має бути однаковим для всіх", - сказали у Блоці Кличка.

Нагадаємо, раніше блок Кличка подав до суду на КМДА через нові тарифи на комуналку.

Як повідомлялося, КМДА підвищила тарифи на житлово-комунальні послуги. Вартість централізованого опалення для населення зросте з 2,26 грн до 2,90 грн у випадку, якщо плата здійснюватиметься до 20 числа наступного за нараховані послуги місяця, і 3,10 грн у випадку, якщо плата здійснена після 20 числа.

Крім того, квартплата в середньому зросте в 1,3 рази.

Тариф на гарячу воду зросте із 11,75 грн до 14,68 грн\кубометр (у випадку оплати до 20 числа) та 15,53 грн (після 20 числа).

Зараз ви читаєте новину «Попов ввів приховану пеню у 10% за послуги ЖКГ - блок Кличка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути