пʼятниця, 18 травня 2007 19:12

Парламентарі Тайваню сплановано травмують один одного

Бійки, якими впродовж вже двох десятків років славиться тайваньський парламент, насправді є наперед підготовленими і ретельно спланованими постановками, стверджують місцеві політичні оглядачі і самі депутати. Напередодні сутички депутати навіть виробляють план дій, і домовляються з"явитися в зал засідань в кроссівках.

Законодавці наперед домовляються взути кроссівки перед тим, як влаштувати колотнечу в парламенті, а потім збираються разом випити. Під час бійки депутати часто повертаються до репортерів і операторів, викрикуючи гасла і демонструючи плакати.

Остання сутичка в парламенті трапилася 8 травня, коли майже 40 депутатів намагалися не пустити на робоче місце спікера парламенту і перешкодити голосуванню по складу Центральної виборчої комісії. У січні бійка по аналогічному приводу продовжувалася чотири години. У ній брали участь до 50 депутатів, які кидали в спікера Вонга Чжін-пінга туфлями, вирвали мікрофон і кинули його в зал, пхалися і тягали один одного за краватки.

У 2005 році одному з депутатів довелося накласти декілька швів після удару мобільним телефоном, а в 2006 році один з парламентаріїв розпорошив в залі засідань сльозоточивий газ, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Парламентарі Тайваню сплановано травмують один одного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути