пʼятниця, 15 лютого 2008 18:07

Парламент Чехії знову не зміг вибрати президента країни

Парламент Чехії не зміг вибрати президента республіки і в другому турі голосування. Сьогодні відбудеться третій тур, в який пройшли глава держави Вацлав Клаус і учений-економіст Ян Швейнар.

Очікується, що президент зможе бути вибраний в третьому, вирішальному турі голосування, який відбудеться сьогодні. У нього пройшли глава держави Вацлав Клаус і учений-економіст Ян Швейнар. Прогнозується перемога Клауса.

Цивільна демократична партія, що висунула його кандидатуру до переобрання на другий п"ятирічний термін заявляє, що забезпечить своєму почесному голові необхідну підтримку парламентаріїв. Опозиція скептично відноситься до цих заяв.

У третьому турі, згідно з чеською практикою, президент Чехії може бути вибраний простою більшістю голосів присутніх на засіданні депутатів нижньої палати парламенту і сенаторів.

На засіданні, яке проходить в Празькому граді, присутні 199 з 200 депутатів нижньої палати і 81 сенатор, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Парламент Чехії знову не зміг вибрати президента країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути