вівторок, 29 вересня 2009 17:30

ПАРЄ насварила Росію за невиконання зобов"язань

ПАРЄ насварила Росію за невиконання зобов"язань

У проекті резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) "Війна між Грузією і Росією - рік потому" йдеться, що Росія не виконує більшості зобов"язань, накладених на неї з боку ПАРЄ. Про це заявили в департаменті преси та інформації МЗС Грузії.

За проектом резолюції у вівторок на засіданні Асамблеї проходять політичні дебати. Проект резолюції підготували доповідачі моніторингового комітету ПАРЄ по Грузії Матіас Йорш та Люкван ден Бранде.

"У проекті резолюції підкреслено, що через рік після серпневої війни, коли Грузія виконує більшість вимог ПАРЄ, Росія ігнорує їх, що ґрунтовно суперечить політичній волі країн РЄ і зобов"язанням, узятим Росією", - повідомляє грузинський МЗС.

МЗС нагадує, що згідно з проектом нової резолюції, "від влади Росії суворо потрібно до кінця року забезпечити виконання вимог резолюції, зокрема безперешкодний допуск спостерігачів Євросоюзу в зони конфлікту як до Абхазії, так і до Південної Осетії".

У МЗС повідомляють, що на осінній сесії ПАРЄ, яка проходить в Страсбурзі з 28 вересня по 2 жовтня, буде розглянуто виконання вимог резолюцій ПАРЄ 1633 (2008) і 1647 (2009). В четвер обговорюватиметься питання про позбавлення російської делегації повноважень в ПАРЄ, повідомляє Новости-Грузия.

Зараз ви читаєте новину «ПАРЄ насварила Росію за невиконання зобов"язань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути