понеділок, 28 вересня 2009 12:39

Місія ЄС відповідальність за війну в Грузії покладе на обидві сторони

Місія ЄС відповідальність за війну в Грузії покладе на обидві сторони

У доповіді місії ЄС про російсько-грузинську війну відповідальність за конфлікт буде покладена на обидві сторони, повідомляє The Wall Street Journal зі слів джерела, близького до місії. "Як говорять дипломати і аналітики, від докладних висновків, викладених в 900-сторінковій доповіді, для всіх сторін залежить багато чого", - пише кореспондент Марк Чемпіон.

Очікується, що доповідь відповість на основні питання про війну: чи розпочав Саакашвілі військові дії в ніч з 7 на 8 серпня або у відповідь на російське вторгнення, як запевняє сам президент Грузії, чи порушила Росія норми міжнародного права своєю військовою інтервенцією або масованим вторгненням в іншу державу, чи законне визнання Росією незалежності Абхазії та Південної Осетії, чи був геноцид або інші звірства.

Як повідомило інформоване джерело, і Росія, і Грузія надали місії та її експертам повне сприяння. Джерело також висловило побоювання, що якісь сили висмикуватимуть з доповіді окремі фрагменти, щоб посилити напругу. Повідомити подробиці він відмовився. Негативна оцінка дій Грузії в доповіді пошкодить зусиллям Саакашвілі, який прагне заручитися підтримкою Заходу, щоб вимагати повернення Абхазії та Південній Осетії, а також вступити до НАТО і ЄС, відмічає оглядач.

InoPressa.ru

Зараз ви читаєте новину «Місія ЄС відповідальність за війну в Грузії покладе на обидві сторони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути