четвер, 26 січня 2012 16:20

Отрутою для бездомних собак труяться діти
14

Фото: Фото: Валерія Радзієвська

Представники громадських організацій із захисту тварин занепокоєні масовими вбивствами тварин, які здійснюють комунальні служби. За різними даними, під час підготовки до чемпіонату з футболу Євро-2012 в Україні вбито десятки тисяч безпритульних тварин. Бездомних тварин труять або стріляють — стверджує старший науковий співробітник Інституту європейських досліджень Тетяна Метельова, 49 років:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сказ вигадали у Києві, щоб постріляти собак до Євро-2012?

- За цивільним кодексом тварини є майном і тому за знищення тварини передбачають хіба штрафи. За кримінальним кодексом стаття 299 передбачає максимальне покарання до 5 років, мінімальне — штраф. Ця стаття в Україні практично не застосовується. Дивно також, що в Кримінальному кодексі жорстоким поводженням визначене лише знущання. Тому заяви про вбивство тварин на практиці не тягнуть за собою порушення кримінальних справ. Тварин труять масово. 11 січня лікарі ледве врятували п'ятирічного хлопчика, який отруївся порошком, розсипаним для собак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Азарова під Кабмін прийдуть пікетувати собаки та коти

Активіст форуму захисту тварин Наталя Вишневська розповідає, що платила комунальникам, аби гуманно відловили і переправили в притулок сімох безпритульних диких псів. Утримує їх у притулках жінка на власні кошти, тому що держава цю справу не фінансує.

- Відловила поступово сім собак у лісі в Пущі-Водиці, які помирали з голоду, і яких могла отруїти місцева сільська рада. Відловлюються тварини за допомогою транквілізатора, розраховується доза, у тварину потрапляє шприц, вона засинає на 10-15 хвилин, за цей час їй можна зв'язати мордочку, помістити в бокс для перевезення і перевезти в притулок. Розмістила собак у приватні притулки. Пристроїти їх тяжко, тому що вони неконтактні до людини. Зробила всім щеплення від сказу, лептоспірозу, вірусних інфекцій, всіх каструвала і стерилізувала. Зараз утримую їх у приватних притулках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Півтори тисячі собак можуть отруїти

Кароліна Вишиванюк, волонтер із захисту тварин, показує фото собаки з цуценятами. А також великого дворового пса:

- Цю собачку забили з двома цуциками рік тому в Голосіївському районі, будку розкидали. Ось цей собака бачив це на власні очі, і після цього втратив голос. У січні минулого року о 4 ранку люди чули, як цуценята пищали. У нас у Голосіївському парку днями отруїли сім собак.

Нагадаємо, 25 січня захисники тварин провели під стінами Кабінету Міністрів мітинг з вимогою передати право вилову тварин громадським організаціям.

Зараз ви читаєте новину «Отрутою для бездомних собак труяться діти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути