вівторок, 27 грудня 2011 14:08

Сказ вигадали у Києві, щоб постріляти собак до Євро-2012?

Сказ вигадали у Києві, щоб постріляти собак до Євро-2012?

За грудень зареєстровані три випадки сказу. 14 грудня громадянку Шпакову з вулиці Жашківської покусав собака. Він був домашнім і сидів на прив'язі.

Другий випадок стався 7 грудня. У комунальне підприємство "Притулок для тварин" доставили труп собаки. 2 грудня він покусав громадянку Панфілову з проспекту Ентузіастів.

Третій випадок стався в Оболонському районі 19 грудня. Там на території будинку у громадянки Тарути безпритульний кіт покусав двох будівельників, які ремонтували будинок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через скаженого борсука на Вінниччині ввели карантин

Експертиза проведена у Державному науково-дослідному інституті біотехнологій та штамів мікроорганізмів підтвердила сказ у цих випадках. Про це заявила на сьогоднішній прес-конференції в.о. начальника Головного управління ветеринарної медицини в місті Києві Наталя Курята.

"Це вперше за 20 років зафіксовані випадки сказу в Києві", - сказав заступник начальника Державної ветеринарної та фітосанітарної служби Володимир Горжеєв.

Комунальні служби вирішили відловити собак і безкоштовно їх вакцинувати. В Подільському районі запроваджено карантин на 60 днів.

"За офіційною інформацією в Києві біля 12 тисяч безпритульних собак. А за інформацією громадських організацій біля 100 тисяч", - сказав Горжеєв.

За його словами, сказ це вірусне захворювання, яке в кінцевому випадку вражає мозок, як теплокровних тварини, так і людей. Як правило хворіють на сказ тварини які мешкають біля лісосмуг. Там вони заражаються від лисиць.

Київська влада надала припис Куренівському ринку, аби вони на цих вихідних заборонили продаж теплокровних тварин. Якщо керівництво ринку цього не зробить, то будуть залучати ветеринарну міліцію.

"Рибок це не стосується", - додала Курята.

Організації з захисту тварин вважають, що чиновники вигадали сказ, аби до Євро-2012 знищити всіх собак.

"Однією з умов Євро-2012 є будівництво притулків для бездомних тварин. Україна щороку звітує, що все робиться. Хоча нічого на справді нічого не робиться. Є один тільки притулок розрахований на 450 тварин. Тому собак труять, вбивають, йде жорстка зачистка. Єдине місце де роблять цю експертизу на сказ — це цей інститут. І вони можуть підробляти аналізи", розповіла Лариса Гриниченко, голова товариства захисту тварин Оболонського району.

Зараз ви читаєте новину «Сказ вигадали у Києві, щоб постріляти собак до Євро-2012?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути