вівторок, 03 квітня 2018 07:50

Відлучені від церкви монахи передали папі Франциску власні докази

Відлучені від церкви монахи передали папі Франциску власні докази
Відлучені від церкви Папою Римським Франциском монахи передали йому докази своєї невинуватості. Фото - ТСН

Монахи греко-католицької церкви з Колодіївки на Тернопільщин, яких Папа Римський Франциск позбавив права належати до кліру, надали свої докази невинуватості.

Кажуть, що цей конфлікт може мати цілком мирське коріння – майно обителі 90 га землі. Ченці сподіваються, що Папа Римський ознайомиться з їхніми доказами та скасує свій наказ про відлучення від церкви. Відповідь сподіваються отримати до кінця року.

А керівництво єпархії твердить, що ченці порушили монастирську дисципліну. Основна претензія – здійснення обряду вигнання бісів, йшлося в сюжеті ТСН.

"Основою їхнього життя, їхньої спільноти, як такої, стало, на превеликий жаль, не монашество і не суть посвяченості Богові, а керування в житті псевдооб'явленнями сестри Марії Баран", - пояснив представник керівництва.

Монахи поїхали з монастиря, одночасно з монастиря жіночого пішли сім черниць, серед яких і Марія Баран, яка стверджує, що бачила видіння. Тепер ця спільнота живе в Посічі під Івано-Франківськом.

"Щодо екзорцизму – ми мали благословення від багатьох владик. Зрештою, як таким, екзорцизмом ми не займалися", - заявив настоятель монастиря Пресвятої Богородиці Знамення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Римський помолився за мир в Україні

Юрист монастиря з церковних справ о.Михайло Палій запевняє, що комісія Тернопільсько-Зборівської єпархії, котра готувала докази вини ченців для Папи, порушила церковні закони – монахів позбавила навіть права на захист, зокрема і щодо явлень Марії Баран. Сама черниця твердить, що видіння вперше побачила майже 30 років тому, коли їй було 14, і бачить їх дотепер, але шокована тим, як її допитували члени єпархіальної комісії.

Дев'ятьох монахів із монастиря Святого Теодора Студита в селі Колодіївка Підволочиського району на Тернопільщині позбавили сану. Постанову Української греко-католицької церкви затвердив Папа Римський отець Франциск. Оскарженню не підлягає.

Зараз ви читаєте новину «Відлучені від церкви монахи передали папі Франциску власні докази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути