пʼятниця, 18 вересня 2009 12:30

Відмова Обами від ПРО в Європі - різдвяний подарунок для Путіна

Відмова Обами від ПРО в Європі - різдвяний подарунок для Путіна

Зарубіжні ЗМІ продовжують коментувати рішення адміністрації президента США Барака Обами відмовитися від розгортання об"єктів ПРО в Польщі та Чехії. На думку експертів, Москва однозначно сприймає це рішення як свою дипломатичну перемогу, яка, проте, не зобов"язує ні до яких заходів у відповідь.

Як пише газета El Pais, навіть стримана заява президента Дмитра Медведєва про те, що відмову від розміщення ПРО Росія сприймає як імпульс до спільної роботи, не може закамуфлювати тріумф росіян із цього приводу.

Як пише InoPressa з посиланням на іспанську газету, Кремль завжди сприймав плани щодо розміщення елементів системи ПРО в Польщі і Чехії як загрозу для Росії. Саме плани з розміщення ПРО стали каменем спотикання для підписання російсько-американської угоди про скорочення балістичних ракет.

Раніше Москва робила заяви про плани у зв"язку з протиракетним щитом США в Східній Європі збільшити виробництво більш потужних ракет. Тепер цього робити не доведеться, що досить до речі для Росії в розпал економічної кризи.

Американська газета The Washington Times уїдливо помічає, що прем"єр-міністр Володимир Путін достроково отримав різдвяний подарунок. За зауваженням видання, поляки і чехи, у свою чергу, відчувають себе обдуреними і приниженими.

Ще одним ляпасом представляється газеті той факт, що заява Обами про відмову від розміщення ПРО була зроблено 17 вересня - якраз 70 років тому цього дня радянські війська увійшли до Східної Польщі.

Як пише InoPressa, на думку видання, Обама задобрив росіян, оскільки тільки і чекав слушної нагоди, щоб капітулювати перед тими, хто представляє загрозу США. Як вважає видання, Путін переміг, і рішення Обами поставило США в залежність від російського прем"єра, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Відмова Обами від ПРО в Європі - різдвяний подарунок для Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути