четвер, 12 квітня 2007 17:05

Орангутанги опанували комп"ютерні ігри

Два суматрських орангутани, що живуть в зоопарку Атланти, США, навчилися грати в комп"ютерні ігри. Як передає AP, чотирилітні Бернас і його мати Маду оперують сенсорною панеллю за допомогою пальців і губ. Експеримент проводиться в цілях вивчення пізнавальних здібностей приматів.

Панель, якою користуються орангутани, вбудована в дерево. Відвідувачі можуть спостерігати гру на спеціальному екрані. На думку співробітниці зоопарку Тари Стоїнські, ці спостереження допоможуть людям зрозуміти, наскільки примати розумні і кмітливі.

У одній грі орангутани зіставляють ідентичні фотографії або підбирають до зображень тварин відповідні звуки дикої природи. За правильну відповідь видаються ласощі. За допомогою іншої програми примати малюють. Їх "шедеври" виставлені в зоопарку.

Подібні дослідження також проводяться в зоопарках Вашингтона і Чікаго. На думку учених, краще вивчивши звички і нервові реакції орангутанов, вони зможуть допомагати тваринам, що живуть в природному середовищі, легше здобувати їжу. На індонезійських островах Суматра і Борнео живе 37 тисяч орангутанов, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Орангутанги опанували комп"ютерні ігри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути