четвер, 27 грудня 2007 20:10

Олександра Макаренка витягнули багром із річки

11 грудня першокласник Олександр Макаренко з селища Воронеж Шосткинського району Сумщини дорогою до школи впав із мосту через річку Осоту в воду.

— Я зачепився рюкзаком за перила і впав у річку, — згадує Олександр. — Вода була дуже холодна, навколо — лід. Вилізти на нього не міг, він ламався. Я махав руками і кричав.

Сашка побачив одинадцятикласник із його школи. Він подав йому палку і тримав на плаву, доки не підбігли дорослі. Працівники заправочної станції, розташованої поряд, викликали рятувальників, а один із них побіг до річки з пожежною драбиною й багром. По мосту в цей час проїжджав машиною 45-річний Леонід Кулішенко.

— Заправник приніс драбину і багор. Я поповз до хлопця. Але дістати його з води не міг. Лід ламався. Зачепив багром за одежу — вона рветься. Почав тягнути за рюкзак, який так і залишився на хлопцеві. Витяг його вчасно, бо він уже мало не захлинувся.

Під"їхали рятувальники. У місцевій лікарні Сашка розтерли спиртом і напоїли гарячим чаєм. Того ж дня відправили до Шосткинської дитячої лікарні. Кілька днів він пробув у стаціонарі.

Тепер хлопчика до школи водять батько й мати.

Зараз ви читаєте новину «Олександра Макаренка витягнули багром із річки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути