Ексклюзиви
неділя, 29 травня 2022 18:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти намагаються оточити ЗСУ в Лисичанську й Сіверськодонецьку - Генштаб

Окупанти намагаються оточити ЗСУ в Лисичанську й Сіверськодонецьку - Генштаб
Ворог намагався штурмувати центр Сіверськодонецька. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти ведуть активні бойові дії на Сіверськодонецькому, Бахмутському й Курахівському напрямках.

Головна мета ворога - оточити українських військових у районах міст Лисичанськ і Сіверськодонецьк, а також заблокувати основні логістичні шляхи, повідомляє Генштаб ЗСУ в новому зведенні у Facebook.

Ворог активно застосовує авіацію, сили й засоби ракетних військ, артилерії, радіоелектронної боротьби. З метою чергових спроб форсування річки Сіверський Донець у визначених районах поповнює запаси боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів.

На Сіверськодонецькому напрямку росіяни обстрілюють українських захисників зі ствольної та реактивної артилерії, щоб підтримати дії своїх сухопутних підрозділів.

Ворог завдав авіаційного удару літаками оперативно-тактичної авіації в районі населеного пункту Устинівка. Намагається закріпитися на північно-східних околицях міста Сіверськодонецька, вів штурмові дії в напрямку центру міста.

На Слов'янському напрямку противник за підтримки артилерії штурмував у напрямку Пасіка - Богородичне, але успіху не мав, відійшов на попередньо зайняті позиції. Декілька разів обстріляв з артилерії та мінометів райони населених пунктів Велика Комишуваха, Довгеньке й Вірнопілля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боротьба триває: показали світлини українських захисників з Лисичанська

На Курахівському напрямку росіяни обстрілюють вздовж лінії зіткнення із застосуванням мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню, армійської та оперативно-тактичної авіації, щоб виснажити український особовий склад і зруйнувати фортифікаційні споруди.

На Лиманському напрямку окремі підрозділи противника виведені за межі населеного пункту Лиман.

На Бахмутському напрямку ворог готувався штурмувати, обстрілював із застосуванням мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню у районах населених пунктів Комишуваха, Доломітне та Нью-Йорк. Завдав авіаційного удару літаками оперативно-тактичної авіації у районах населених пунктів Берестове та Покровське. Завдав чотири ракетних удари по населеним пунктам Верхньокам'янське, Врубівка й Соледар.

На Авдіївському й Курахівському напрямках ворог інтенсивно обстрілював позиції наших військ, завдавав авіаційних ударів літаками оперативно-тактичної та вертольотами армійської авіації.

Росіян відбили від траси Лисичанськ - Бахмут, яку називають "дорогою життя". Ворог успіху не має. Українські військові вибили ворога з Тошківки й закріпилися.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти намагаються оточити ЗСУ в Лисичанську й Сіверськодонецьку - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути