четвер, 14 березня 2013 12:05

Охоронців пам'ятника Бандері жителі Стрия поять чаєм

Охоронців пам'ятника Бандері жителі Стрия поять чаєм
Пам'ятник встановлений Степану Бандері у Стрию 1992 року перед школою, колишньою гімназією, в якій він колись навчався. Фото: uk.wikipedia.org

Щоночі пам'ятник провідникові ОУН Степанові Бандері та його садибу у райцентрі Стрий Львіської області охороняє місцева міліція. Стоять по двоє. Вдень — нікого нема.

Минулими вихідними представники осередку "Свобода" у райцентрі Стрий Львівської області цілодобово охороняли садибу провідника ОУН Степана Бандери. Напередодні невідомі пошкодили пам'ятну дошку у садибі у селі Воля Задеревецька – відбили ніс на барельєфі та збили написи.

У цьому селі родина Бандер проживала в середині 1930-х років. Батько Степана Бандери був парохом у місцевій церкві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Петлюру в Києві ви не побачите, для нашого істеблішменту він не герой" - історик

"Одразу звернулися до начальника райвідділу, аби виділи працівників для охорони садиби та інших пам'ятників у Стрию. Відповідь була коротка: "У нас не вистачає людей". Усіх працівників скерував охороняти місце у Стрию, де з'явилася Матір Божа, - розповідає голова районного осередку "Свободи" Мар'ян Берездецький. - Через бездіяльність міліції до справи взялися самі".

"Свободівці" розділилися по двоє, встали біля кожного національного монументу у райцентрі. Уночі змінювалися щочотири години. На руки пов'язали червоно-чорні стрічки.

"Мешканець будинку біля пам'ятника приносив у термосі чай. Перехожі підходили до нас, тиснули руки і хвалили: "Хлопці, ви — молодці. Мусимо захистити Україну, раз міліція — недієва". Дехто залишав номер телефону. Просили, аби дзвонили, якщо треба допомога чи підмінити когось, - веде далі депутат. - Що зробити, якщо у місті маємо депутата-яскравого прихильника комуністичної партії? Та й "Партія Регіонів" розгулялася. Заступник голови райадміністрації вимагає, аби усюди портрет Віктора Януковича висів".

У садибі Бандери у Волі Задеревецькій встановили сигналізацію. Планують облаштувати відеоспостереження.

Зараз ви читаєте новину «Охоронців пам'ятника Бандері жителі Стрия поять чаєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути