четвер, 07 березня 2013 21:11

На Рівненщині вандали розтрощили меморіальну дошку Степанові Бандері

У райцентрі Здолбунів Рівненської області невідомі понищили меморіальну дошку на будинку №1 по вул. С. Бандери з портретом провідника ОУН.

Сьогодні, 7 березня, о 8 годині ранку це помітили працівники райполіклініки. На стіні чорною фарбою вандали намалювали свастику.

"Про те, що пам'ятна дошка видатному українському політику розбита правоохоронним органам повідомили працівники районної лікарні. Для нашого міста така подія неординарна. Адже в жовтні минулого року за кошти всієї громади в Здолбунові було встановлено перший на Рівненщині пам'ятник Степану Бандері. На щастя він не постраждав", - розповів Олександр Бондарець, керівник фракції ВО "Свобода" в Здолбунівській районній раді.

На місце пригоди прибули працівники міліції та СБУ. На стіні райполіклініки, де встановлена меморіальна дошка, невідомі чорною фарбою намалювали велику свастику. Від сильного удару пам'ятний знак на честь ідеолога націоналістичного руху розколовся.

"Свободівці" одразу ж звернулися до міліції з проханням приділити особливу увагу розслідуванню цього вандалізму й невідкладно знайти винуватців.

"Ми будемо вимагати від правоохоронних органів відкриття кримінальної справи і покарання для вандалів", - додав Бондарець.

Націоналісти вважають, що меморіальну дошку Степанові Бандері зруйнували не місцеві мешканці.

"Акт вандалізму в такому патріотичному місті як Здолбунів є неприпустимим. Враховуючи героїчну історію нашого краю ми впевненні, що злочин вчинили якісь приїжджі та проплачені прихильники "світлого комуністичного майбутнього". Тому, якщо міліція не знайде винних у цій справі, то ми спробуємо відшукати їх самі", - запевнив Олександр Бухало, керівник районної організації ВО "Свобода", депутат райради.

Пам'ятну дошку Степанові Бандери встановили в 2008 році на стіні приміщення районої поліклініки, що на однойменній вулиці в Здолбунові. Біля пам'ятного знаку національно-патріотичні сили району зазвичай проводили різноманітні акції. У жовтні минулого року в райцентрі коштом громади встановили перший в краї пам'ятник провіднику ОУН.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині вандали розтрощили меморіальну дошку Степанові Бандері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

548

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути