четвер, 07 березня 2013 11:18

На Львівщині вандали спотворили пам'ятник Степану Бандері

Над пам'ятником Степану Бандері познущалися у селі Воля Задеревацька Стрийського району на Львівщині. Тут родина Бандери проживала в середині 30-х років. Батько Степана Бандери служив священиком у місцевій церкві. Тут знаходится садиба-музей та сам бронзовий пам'ятник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідомі вандали знищили оливкове дерево Платона в Афінах

"Це сталося у ніч з 5 на 6 березня, - розповіла телефоном секретар сільської ради Оксана. - На пам'ятній дошці музею було невеличке погруддя Бандери. То на ньому повибивали очі, відбили ніс, букви знищили. А на самому пам'ятнику за кільканадцять метрів, видно, не змогли нічого зробити, бо він бронзовий. То просто поробили такі вм'ятини, певно долотом довбали. Свої люди, з нашого села, не могли цього зробити", - додає жінка.

Зараз ведеться слідство.

Голова районної ради Роман Козак зазначив: "Вимагаю, щоб правоохоронці в найкоротші терміни знайшли злочинців – якщо це був злочин, а якщо це провокація – то варто назвати імена провокаторів. Я одразу повідомив про інцидент народного депутата України Олега Канівця й заручився його підтримкою".

Народний депутата України, обраний на Стрийщині, Олег Канівець повідомив у стінах Верховної Ради про факт наруги у музеї-меморіалі Степану Бандері в селі Воля Задеревацька. "Я беру під особистий контроль розслідування цього акту вандалізму", - наголосив народний депутат.

"Росіяни їдуть до Криму, бо це — не Росія" - "свободівець"

"Стрийщина відома своєю героїчною національно-визвольною боротьбою, іменем Степана Бандери. Ми пишаємось своєю дотичністю до історії визвольних змагань, свято бережемо пам'ять про тих, хто своїм героїзмом обезсмертив галицьку землю. Щоб зберегти для прийдешніх поколінь історію цілої епохи, яку називають "бандерівщиною" в селі Воля Задеревацька в рік проголошення незалежності України і відновлення історичної справедливості, було відкрито 14 жовтня 1991 року музей-садибу Степана Бандери. Адже між нами залишився дух Бандери, його ідеї, залишився символ – чистий і невмирущий, як невмирущою є українська нація. Зловмисники мають бути оперативно виявлені і відповідно покарані", - заявив Олег Канівець.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині вандали спотворили пам'ятник Степану Бандері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

90

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути