понеділок, 11 листопада 2019 22:20

Одеську митницю очолив фахівець із боротьби з незаконними схемами

Одеську митницю очолив фахівець із боротьби з незаконними схемами
Євген Кодіс очолить новостворену Одеську митницю. Фото: Fakty

Новостворену Одеську митницю Державної митної служби очолить Євген Кодіс.

Інформація про це з'явилася в публічному реєстрі юридичних осіб, передає "Сьогодні".

Реєстрація регіональних митниць як окремих юридичних осіб і призначення в них нових керівників є частиною реформи митної служби, запущеної головою ГТС Максимом Нефьодовим. За його словами, далі почнеться процес переведення фахівців до новостворених структур з ліквідованої Державної фіскальної служби. Після чого Кабмін покладе на Держмитслужбу повноваження ДФС, яка припинить своє існування.

Євген Кодіс раніше очолював Дніпропетровську митницю, де за час його роботи завдяки широкомасштабних операцій з перекриття контрабандних каналів платежі до держбюджету збільшилися більш ніж на 50%.

Також працював на Кіровоградській митниці та в Раді національної безпеки і оборони.

Донедавна Кодіис був керівником відділу митного аудиту ГУ ДФС в Києві. Протягом 2018 року за його керівництвом кількість аудиторських перевірок для боротьби з незаконним оформленням імпорту зросла більш ніж вдвічі. Кодіс публічно виступав за розширення практики пост-аудиту, називаючи його засобом зниження адміністративного тиску на бізнес.

"З огляду на, що сучасна митниця – це переважно автоматична реєстрація митних декларацій та автовипуск (без участі інспектора) товарів (в окремих країнах відсоток автоматичного оформлення досягає 90%), пріоритетність розвитку постмитного контролю є беззастережною", – заявляв Кодіс.

На новій посаді Кодісу належить виконувати завдання боротьби з контрабандою, масштаби якої кілька місяців тому стали предметом критики президента Володимира Зеленського під час його візиту до Одеси.

Нагадаємо, 5 липня на посаду голови Державної митної служби був призначений Максим Нефьодов, який оголосив про те, що всю митну систему чекають радикальні реформи і підвищення прозорості її роботи за зразком держсистеми закупівель ProZorro.

Представники Європейської Бізнес-Асоціації після зустрічі з Нефьодовим 18 липня заявили, що бізнес-спільнота підтримує пріоритети, які ставить перед собою новий керівник, готова долучатися до розвитку митниці та очікує активну взаємодію.

Зараз ви читаєте новину «Одеську митницю очолив фахівець із боротьби з незаконними схемами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути